Haberler

Yapay zeka dolandırıcılığının yeni hedefi olan Esra Erol, yasal yollara başvurdu

Güncelleme:

Ünlü sunucu Esra Erol'un yapay zeka yöntemiyle seslendirilen videosu ortaya çıktı. Erol, dolandırıcıların bu yöntemi kullanarak insanları kandırdığını öğrenince yasal yollara başvurdu.

Dolandırıcıların yeni hedefi olan ünlü sunucu Esra Erol'un daha önce çektiği bir videosu yapay zeka yöntemiyle yeniden seslendirildi. Görüntüsü ve sesi kullanılarak insanların kandırıldığını öğrenen Erol ise yasal yollara başvurdu.
"OLTALAMA YÖNTEMİYLE DOLADIRICILIK GİRİŞİMİNE İTİBAR ETMEYİNİZ"
esraerol-dolandirilma.jpg
Yapay zeka yöntemiyle konuşmasının değiştirildiğini öğrenen Esra Erol, sosyal medya hesabından dolandırıcıların hazırladığı görüntüyü ve videonun orijinal halini paylaştı.
Yasal yollara başvuran Esra Erol'un avukatı Hülya Kuran, yaptığı açıklamada "Kamuoyuna duyurulur... Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde BOTAS'ın logosu ve müvekkil Esra Erol Özbir'in görselleri ve sesi kullanılarak hatta inandırıcılığı arttırmak adına deepfake yöntemiyle 'yatırım fırsat' gibi başlıklarla yayınlanan ilanlar, oltalama yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir.
Mali ve hukuki yönden suç teşkil etmektedir. Bahse konu internet siteleri ve hesaplar hakkında yasal işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Dijital mecralarda, para kazandırma vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Magazinkolik / Magazin

Esra Erol Dolandırıcılık Ünlüler Suç Hukuk Magazin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title