Haberler

Beyaz'ın Vetosu, Ülkücü Camiayı Ayağa Kaldırdı

Güncelleme:

12 Eylül darbecilerinin idama mahkum ettiği Mustafa Pehlivanoğlu'nun şehadetini konu edinen filme programında yer vermek istemeyen Beyaz, Ülkücülerin tepkisini çekti.

Başrollerinde İpek Tuzcuoğlu, Gürkan Uygun, Munircan Cindoruk ve Burçin Abdullah gibi ünlü isimlerin oynadığı, 12 Eylül darbecilerinin idama mahkum ettiği ülkü devi Mustafa Pehlivanoğlu'nun şehadetini ve öncesinde yaşanan olayları konu edinen "Ankara Yazı-Veda Mektubu" adlı film vizyona girdi.

Çekimleri Adana'da tamamlanan TRT, Altınkoza A.Ş ve Gala Yapım ortak yapımı olan "Ankara Yazı-Veda Mektubu" filmi tanıtım ve reklam noktasında karşılaştığı zorluklar yüzünden beklenen gişe başarısını yakalayamadı.

ÜLKÜCÜ CAMİA AYAKLANDI

Filmin promosyonu kapsamında yer bulma şansı için başvurulan Beyazıt Öztürk ise sunduğu Beyaz Show programında filme yer vermek istemedi. Sabun köpüğü misali filmlerin oyuncularını programında ağırlayan Öztürk'e ülkücü camiadan tepki geldi.


BEYAZ'A SERT TEPKİ

Filmin yapım ortaklarından Adana Büyükşehir Belediyesi'nin basın danışmanı Can Beslen de, filme uygulanan sansüre isyan etti. Aynı zamanda filmin oyuncusu olan Beslen "Beyazıt Öztürk, sürekli adaletten bahsedip, Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatı olan Ankara Yazı film ekibini ideolojik bakıp konuk almıyorsun. Beyaz Show ekibine sesleniyorum Keşke siz de bu filme objektif baksaydınız. Türk Milliyetçileri, PKK'lı Ayşe öğretmenden daha değersiz değil" diyerek film ekibine programında yer vermeyen Beyazıt Öztürk'e sitem etti.

'AYŞE ÖĞRETMEN' BAŞINI YAKMIŞTI

Daha önce canlı yayına bağlanıp ismini Ayşe Öğretmen olarak veren bir kişinin doğuda görev yapan asker ve polislere yönelik sarfettiği sözlerin ardından Beyazıt Öztürk'e büyük tepki gelmiş, tepkiler üzerine kanal yönetimi ve Beyazıt Öztürk özür dilemek zorunda kalmıştı.

AÇIKLAMA YAPILMADI

Beyaz Show ekibinin "Ankara Yazı" filmini programa çıkarmak istememesinin ardından sosyal medyada yoğun tepkiler almasına rağmen Kanal D yönetimi ve Beyazıt Öztürk konu ile ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

İpek Tuzcuoğlu Beyazıt Öztürk Magazin Haberler

500

Yorumlar (36)

EFRASYAB:

ULAN AYMAZLAR BURADA ÜLKÜCÜLERE LAF SÖYLEYEN HIRBOLAR BİZ CAN VERDİK KAN VERDİK PEKİ SİZ NE VERDİNİZ?????

21
12
yanıtYanıtla
cevat:

Bir film üzerinden vatanseverlik sorgulaması yapmak? Ülkücüler kendini doğuştan vatansever Kürtleri ve Alevileri vs. doğuştan vatan haini olarak gören bir zihniyete sahip. Kendilerini bu ülkenin sahibi olarak görüyorlar. Ancak bu ülke kimsenin tapulu malı değil. Devlet bu ülkücü-ittihatçı-osmanlıcı vb. zihniyetten kurtulmadıkça bu ülkedeki herkesin devleti olamayacaktır.

17
13
yanıtYanıtla
vahdet çelik:

ülkücüler genç yaşlarda canlarını sadece hürriyet için verdi hiç br iktdar döneminde rant almadı iş verilmedi kpss ler peşkeş çekilmedi ve hiç bir zaman menfaat için hareket edilmedi devletten beklentisiz fedakarlık yapan bu çocuklar hep haksızca tukaka yapılarak karalandı bu çocuklara bari kahramanlıklarını hoşgörün

20
7
yanıtYanıtla
dostlar:

ülkücülük bir gözyaşı destanıdır her kes anlayamaz aşık olamayan. vatan deyince tüyleri diken diken olmayan anlayamaz kim var deyince beklentisiz canını avcunda uzatanları herkes anlayamaz bayrak için kanını boya verenleri allah deyince namus deyince devlet deyince burda diyenleri herkes an la ya maz

yanıt13
yanıt2
Ömer:

Bence doğru yapmış. Film konuklarını alsa illaki sosyalist çıkar oyuncuları protesto etse ve Ülkücüler de olacak boşa arbadeye gerek yok. Hadi sadece ocak üyeleri girdi desek bu sefer de programın ortasında durup dururken slogan atacakları. Akıllıca hareket etmiş Beyaz''ı kutlarım.

7
17
yanıtYanıtla
Kirikkaleli:

Beyaz Saten Bakmiyorum Programina su Teröristlerin Propangasi yaptigindan beri Daha Da bakmam Babayin Kemiklri sizliyordur senin gibi bir evlat birakti diye gerideRezil

19
3
yanıtYanıtla
Ola olaaaMobil-IOS:

Ülkücüler insanmiki

3
18
yanıtYanıtla
siirtli:

Senden daha insan oldukları kesin vatan haini

yanıt5
yanıt1
Recep Atli:

Adamin programinin politika ile alakasi yok. Bir sagdan bir soldan saldirmayin. Birakinda isini yapsin.

7
12
yanıtYanıtla
mehmet çiçek:

bir kgb subayının anıları kitabında aynen diyorki sscb nin en büyük projesi anadolunun işgalini ülkücüler engellemiştr bu insanlar bir dönem vatan için genç yaşta şehadet şerbetini içmişlerdir vefasızlık ihanet derecesindedir

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title