Haberler

Balıkesir'de Sahnelenen, "Entrikalı Dolap Komedyası" Beğenildi

Ünlü sanatçıların rol aldığı Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu'nun "Entrikalı Dolap Komedyası" adlı tiyatro oyunu Balıkesir'de sahnelendi.

Ünlü sanatçıların rol aldığı Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu'nun "Entrikalı Dolap Komedyası" adlı tiyatro oyunu Balıkesir'de sahnelendi. Oyunu beğenen tiyatroseverler sanatçıları ayakta alkışladı.

Balıkesir Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği, "Entrikalı Dolap Komedyası" isimli oyun büyük beğeni ile izlendi. Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezinde Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu'nun iki perdelik oyunu, Balıkesirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Salonun tıklım tıklım dolduğu oyunda; Adullah Şahin, Çiğdem Tunç, Tolga Savacı, Yusuf Atala, Ali Yalı, Gökçeçiçek Özülkü, Deniz Değirmenci, Arzu Parlatan Emin Özbey ve Kamuran İnselel rol aldı.

Yunus Emre Gümüş'ün yazdığı ve Abdullah Şahin'in yönettiği oyunda, bir eve giren iki hırsızın elbise dolabında buldukları cesetle ve sonradan eve gelen ev sahipleri ve diğerleriyle yaşadığı trajikomik olaylar anlatılıyor. Seyircilerin büyük bir keyifle izledikleri oyunun konusu ise şöyle:

"Yaşlı annesinin öldüğünü anlayan kızı, emekli maaşını çekmek için annesini dolaba saklayarak bankaya gider ve annesinin maaşını çeker. Aynı zamanda eve giren iki hırsız, dolabı açtıklarında yaşlı kadınla karşılaşırlar. Hırsızlardan biri, yaşlı kadının başına vazoyla vurur. Kadını kendilerinin öldürdüğünü sanan hırsızlardan sonra eve kadının oğlu, komşusu ve bir pazarlamacı gelir. Gelişen olaylar sonucunda yaşlı kadının ölümünden kızı kendisini sorumlu tutarken, oğlu ve hırsızlar da yaşlı kadını kendilerinin öldürdüklerini sanır."

Karmaşa komedisini kahkahalarla izleyen sanatseverler, oyunun sonunda sanatçılarla fotoğraf çekilmek için de büyük çaba sarf etti.

Oyun sonunda tüm oyun ekibi ayakta alkışlanırken, Belediye Başkanı İsmail Ok adına sahneye gelen Belediye Meclis Üyesi Gülay Birdal ayrı ayrı tebrik ettiği oyunculara Balıkesirspor atkısı verip teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Balıkesir Belediyesi Tolga Savacı Çiğdem Tunç Salih Tozan Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title