Haberler

Ali Kaptan Sultan Süleyman'a Karşı

Güncelleme:

Antalya Televizyon Ödülleri'nin 2'ncisi 29- 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Antalya Televizyon Ödülleri'nin 2'ncisi 29- 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 30 Nisan gecesi Mardan Palace Otel'de düzenlenecek gecede ödüller sahiplerini bulacak.

Ekranların birbirinden iddialı dizileri, oyuncular ve televizyon yapımları yarışırken, ön plana çıkan 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' adlı iki dizi, 10'ar dalda ödül için yarışacak.

Bu yıl 2'ncisi yapılan Antalya Televizyon Ödülleri'nin tanıtım toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve Jüri Başkanı Faruk Bayhan'ın katılımıyla Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Antalya Televizyon Ödülleri'nin güvenilir, saygın ve kurumsal bir televizyon ödülü yaratmayı amaçladığını belirterek "Antalya Televizyon Ödülleri televizyon yayıncılığının kalitesini artırmak ve nitelikli yapımların üretilmesini teşvik etmek hedefiyle yola çıktı" dedi.

Akaydın, geçen yıl eski Dışişleri Bakanı ve TRT Genel Müdürü merhum İsmail Cem adına yapılan ödül törenin Cem Ailesi'nin isim hakkını vermemesi dolayısıyla 'Antalya Televizyon Ödülleri' olarak değiştirildiğini kaydetti. Akaydın, isim hakkının verilmesinin aile içi bir konu olduğunu söyledi.

Antalya Televizyon Ödülleri'nin bu yıl jüri başkanlığını Faruk Bayhan yapacak. 12 isimden oluşan jüriyi oluştururken TV endüstrisindeki farklı kulvarlardan saygın isimleri bir araya getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Akaydın, sektörde aktif olan kanal yöneticisi, yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncu başta olmak üzere, sektörü değerlendiren alanlarında uzman gazeteci ve akademisyenlerin jüriye dahil edildiğini ifade etti.

Jüri Başkanı Faruk Bayhan, Türkiye'de televizyonculuğun gelişmekte olduğunu belirterek, "Bundan 30- 40 yıl önce kendi yapımlarımızı ülkelere teklif etmek cesaretinde dahi bulunamazdık. Bugün, rakamlar resmi değil ama 300 milyon dolarlık dizi satışlarından Türkiye'ye girdi sağlanıyor" dedi.

Antalya Televizyon Ödülleri'nin jürisinde Fatih Ediboğlu, Efe Önbilgin, yönetmen Ziya Öztan, oyuncu Berna Laçin, senarist Nilgün Öneş, Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Hidayet Karaca, TV eleştirmeni Mesut Yar, TV eleştirmeni Mehmet Güler, TV eleştirmeni Yüksel Aytuğ, Cafer Yiğitoğlu ve Antalyalı işadamı Haydar Barut yer alacak.

Jüri 32 kategoride ödül dağıtacak. Antalya Televizyon Ödülleri için 28 dizi ve 109 televizyon programına davet gönderilirken ön jüri değerlendirmesini geçen 20 televizyon dizisi ve 54 TV programı, jüri tarafından değerlendirilecek.

 

'KANUNİ', 'ALİ KAPTAN'A KARŞI

Ön jüri değerlendirmesini geçerek finale kalan 'Muhteşem Yüzyıl' Antalya Televizyon Ödülleri'nde 10 dalda, 12 adayla yarışacak. Salı geceleri herkesi ekran başına kitleyen 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' de Antalya Televizyon Ödülleri'nde 10 dalda ödül kovalayacak. Bu iki dizinin rakipleri ise Adına Feriha Koydum, Fatmagül'ün Suçu Ne? ve geçen yılın birinci 'Ezel' oldu.

Dizi dışı yapımlarda ise Antalya Televizyon Ödülleri jürise 12 dalda ödül verecek. Gecenin en çekişmeli geçmeye aday kategorisi ise 'Ey İyi Kadın Programı' olacak. Bu dalda 'Arım Balım Peteğim' isimli programı ile Petek Dinçöz, TRT'de program yapan Gülben Ergen ve Sabahın Sedası ise Seda Sayan yarışacak.

 

AKMANSOY'A ONUR ÖDÜLÜ

Geçen yıl İsmail Cem adına düzenlenen ödül töreninde 3 dalda verilen özel ödüller bu yıl ikiye indirildi. Antalya Televizyon Onur Ödülü'nün bu yılki sahibi Tekin Akmansoy olacak. Akmansoy, Türk televizyon tarihinin ilk dizisi olan ve dünyanın en uzun süren dizileri arasında ilk sıral

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title