Haberler

Aa! Ben Kızmışım!

Güncelleme:

Ünlü oyuncu Dilek Serbest çocukken erkek berberinde traş olduğunu anlattı. Ta ki bu ana kadar.

En son vizyona girecek Fetih 1453 filminde Era karakterini canlandıran Dilek Serbest, Tempo dergisine verdiği bir röportajda kendisi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Dilek Serbest, Tempo dergisine verdiği bir röportajında 'Erkek berberinde tıraş olurdum. 13 yaşındayken, iki erkek benim için kavga edince kız olduğumu anladım.' ifadelerini kullandı.

Ünlü oyuncunun söz konusu dergide verdiği röportajın tamamı şu şekilde:

* 'Tramvay', 'G.O.R.A', 'Büyü' ve son olarak 'Fetih 1453'. Siz mi sinemada olmak istediniz, yoksa böyle mi gelişti?

Yapımcıların takdiri. Ümit Ünal'ın defilesinde, Özdemir Asaf'ın oğlu Olgun Arun ve eşi Nazlı beni görmüş. "İşte bu" deyip, 'Tramvay' filminde oynamamı istediler. Yolum açıldı.

* İlk tepkiniz ne olmuştu?

"Benden oyuncu olmaz, ben modelim" dedim. 19 yaşındaydım. Beni ikna ettiler, konuştular, korkularımı giderdiler.

* Bu bir şans, değil mi?

Evet ama ben de bu uğurda modelliği bıraktım. Tek kare fotoğraf vermedim, hiçbir firmayla çalışmadım ve defileye çıkmadım. İnsanların maymun iştahlılığını anlamıyorum. Neye emek verirseniz, orada başarılı olursunuz ve oyunculuk, emek işi.

* Sizin beğendiğiniz isimler var mı?

Beren Saat. Türkiye'nin en çok aranan yüzlerinden biri oldu. Bunun için oyunculuk dışında çaba harcamadı. Gazetelere sayfa sayfa röportaj vermedi. Onu çok takdir ediyorum. Doğru kadın! Ne kadar güzel olduğunuz değil, duruşunuz önemli.

* 'Büyü'de çok cesur sahneleriniz vardı. Aynı gözü karalık hâlâ devam ediyor mu?

Bu işe baş koydum. Neden olmasın? Birçok teklif geliyor ama yapımcının kim olduğu çok önemli. Teşhircilikle seyirci çekmeye çalışana ve bunun reklamını yapana karşıyım.

* Normalde soğukkanlı mısınız?

Evet. Her şeye dayanırım, iğne hariç. Kan revan içindeki birini taşırım ama bana veya bir başkasına iğne yapılırken, bakmaya dayanamıyorum.

* Kendinizi tanımlayamaz mısınız?

Farklı bulmaları normal, ben bile kendimi çözemiyorum. Ruh halim sürekli değişir. Ben de kendimi anlamıyorum. Röportaja gelirken bunu düşündüm aslında. Çift karakterliyim sanırım. Bazen "Evet" diyeceğim bir şeye, "Hayır" diyebiliyorum. Ya da tam tersi.

* Değiştiğinizi söyleyebilir miyiz?

Hayatımı giriş, gelişme ve sonuç olarak değerlendiriyorum. Girişim 15 yaşında oldu, gelişmeye devam ediyorum, sonucu da göreceğiz.

* Saçlarımı kazıttım, şansım açıldı" demiştiniz yıllar önce.

Her şey öyle oldu. Saçlarımı kazıttıktan sonra ilk olarak Teoman'ın klibinde oynadım. Sonra, her renk, yüz şeklim ve gözlerime gittiği için perukla çok fazla iş yaptım. Bu, iyi para kazanmama da sebep oldu.

* Saçınızı neden kazıttınız?

Açık söylemek gerekirse, o dönemde bir şey yapmam gerekiyordu ve bunu yaptım. Yapım itibarıyla abuk subuk sansasyonlar içerisine girebilecek biri değilim.

* Sonra bir kez daha aynı şeyi yaptınız…

Saçlarım o sırada uzundu, omuzlarımdaydı. Annemin rahatsızlığını öğrenince, onunla birlikte yeniden kazıttım. O gün Taksim'de bir barda, anne kız kel olarak eğlendik.

* Bu olay sizi çok etkiledi sanırım…

Annemin meme kanseri olduğunu öğrendikten sonra hayatım değişti. İnsan sevgim arttı, yaşama tutunmayı, ailemin kıymetini öğrendim.

* Role nasıl hazırlandınız?

Fatih Sultan Mehmet'i ve dönemi anlatan tarih kitaplarını okudum. Film ekibinin önerdiği aksiyon filmlerini izledim. Era, tarihte var olan gerçek bir karakter değildi. Ona can vermek keyifliydi.

* Era kim? Bu hikayede neler yaşıyor?

Müslüman bir ailenin kızı. Haçlı ordularının Balkanlar'a yaptığı seferde ailesi katlediliyor. Esir pazarına satılmak üzere köle oluyor. Top ustası Urban, pazarda onu görüyor, kaybettiği öz kızının yerine koyuyor. Babalığının tüm meziyetlerini, top dökümüyle alakalı her şeyi öğreniyor ve aynı zamanda babasının sağ kolu oluyor. Öğrenme hevesi, ailesinin intikamını almak için aslında. Genç bir kız olduğunda, Ulubatlı Hasan'ın sevgilisi oluyor.

* Benzer yönleriniz var mı?

Çocukluğumda hep kısa saçlıydım. Erkek berberinde tıraş edilirdim. Saçlarım örgülü olmadı hiç. Ablamdan sonra erkek çocuk beklendiği için öyle yetiştirildim. Babam bana boks yapmayı bile öğretti. Kız olduğumun farkına çok geç vardım.

* Ne zaman?

İki erkek benim için kavga etti. "Ben kızım galiba" dedim. O zaman 13 yaşındaydım. O yaşa kadar okul üniforması dışında hiç etek giydiğimi hatırlamıyorum.

Röportajın tamamı Tempo şubat sayısında…

Röportaj: Bahar DağlıFotoğraflar: Altan Aykan

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Dilek Serbest Özdemir Asaf Ümit Ünal Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title