Haberler

600'den Fazla Kısa Filmin Başvurduğu Yarışmaya Dünyadan Film Yağdı

13-15 Aralık tarihlerindeki Uluslararası Artemis Film Festivali kapsamında Yalıçapkını Kısa Film Yarışması düzenleniyor.

13-15 Aralık tarihlerindeki Uluslararası Artemis Film Festivali kapsamında Yalıçapkını Kısa Film Yarışması düzenleniyor. Festivalin ilk yılı olmasına rağmen böylesi bir katılım jüri üyelerini oldukça zorlayacak olsa da, bu ilgi İzmirli sinemaseverlerin yüzünü güldürecek.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Yalıçapkını'nın artık bu festivalle beraber İzmir'in en önemli simgelerinden biri halinde geleceğini söyledi. Başkan Tartan, "Biz Konak Belediyesi olarak sadece Türkiye'deki kısa filmcilere değil dünyadaki bütün kısa filmcilere kapımızı açtık. Gelen filmlere bakıldığında, dünyanın birçok ülkesinden katılım olduğunu görmekteyiz. Bunların arasında İran, İspanya, Amerika, İngiltere ve Almanya başı çekiyor. Festivalimize bütün İzmirlileri davet ediyoruz" dedi.

Festival Genel Sanat Yönetmeni Alper Akdeniz ise, festivali düzenleyen ekip olarak İzmir'e yeni bir vizyon oluşturduklarını söyledi. Akdeniz, önümüzdeki yıllarda İzmir'in adı anıldığında bu festivalin hatırlanacağını ifade ederek, "İzmir, ne giydirirseniz giydirin, üzerinde her zaman şık duran güzel bir kadındır" diye konuştu.

Festival Başkanı Muammer Sarıkaya da, "Anadolu Sinema ve Televizyon Eserleri Meslek Birliği (ASİTEM) olarak biz, büyüdüğümüz topraklarda yeni fidanlar yeşertmek çabasındayız. Bizler, Uluslararası Artemis Film Festivali ve Yalıçapkını Kısa Film Yarışması'yla, İzmir'in beş bin yıllık tarihine yeni bir tohum ekmenin gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Festivalin Uluslararası Koordinatörü Kamil Murat ise, şunları söyledi:

"Yarışmaya katılımın bu kadar fazla olması İzmir'in bir dünya kenti olarak yurtdışında da benimsenmesinden kaynaklanmaktadır. Yarışmaya katılan filmlerin yarıdan fazlasının yabancı yönetmenlerin olması, festivalin önümüzdeki yıllarda diğer büyük kentlerde yapılan festivallerin gölgesinde kalmayacağı sinyalini verdi. Özellikle Avrupalı yönetmenlerin, otuzun üzerinde ödül almış yirmiden fazla filmle yarışmaya başvurması bunun göstergesidir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Hakan Tartan Konak İzmir Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title