Haberler

17 Film Bir 'Fetih' Etmedi

Güncelleme:

'Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi' unvanını kazanan 'Fetih 1453', rekor kırmaya devam ediyor.

Şubat ayında gösterime giren ve elde ettiği gişe sayısıyla 'Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi' unvanını kazanan 'Fetih 1453', hala bazı sinemalarda gösteriliyor ve rekor üzerine kırmaya devam ediyor.

7 MİLYONA DOĞRU

2012 yılının Şubat ayında Fetih 1453 ile birlikte gösterime giren 17 film, toplamda 4 milyon 677 bin seyirci rakamına ulaşırken, 42 milyon 246 bin lira hasılat elde etmişti.

'Fetih 1453' ise gösterimde kaldığı dokuz hafta sonunda 6 milyon 416 bin seyirciye ulaştı ve toplamda 54 milyon 842 bin 676 milyonluk bir hasılat elde etti. Bu rakam gösterdi ki Fetih 1453 filmi gişede ve hasılatta rakiplerinin tümünü geçti. Ü

Sonuç olarak aralarında 'Sen Kimsin?', 'Berlin Kaplanı' ve 'Kurtuluş Son Durak' gibi filmlerin de bulunduğu 17 filmin toplam hasılat rakamı, 'Fetih 1453'ün ancak dörtte üçüne yaklaşabildi ki bu gişe rakamları sadece Türkiye'deki rakamlar.

Türkiye'de gösterimler tamamlandıktan sonra Fetih 1453 filmi dünyanın dört bir yanında gösterime girecek. Fetih 1453 Arap yarımadası başta olmak üzere Kuzey Afrika ülkeleri, Avrupa ülkeleri ve daha bir çok bölgede gösterime girerek İstanbul'un fethini tüm dünyaya gösterecek.

İLK HAFTAYA DA REKORLA BAŞLAMIŞTI

Faruk Aksoy'un, 17 milyon dolara çektiği Fetih 1453 filmi bu maliyetle Türk sinemasının en pahalı filmi olmuştu.16 Şubat'ta gösterime giren 17 milyon dolar bütçeli film, ilk haftasında elde ettiği 7.8 milyon dolarlık hasılatla Amerikan film endüstrisinin beyaz perdede güvendiği birçok filmi geride bırakarak başarısını da kanıtlamıştı.

Filmden dikkat çekici ayrıntılar:

1. 2009 nisan ayında hazırlıklarına başlanan filmin, ilk etabı eylül ayında, 4000 metrekarelik kapalı alana sahip stüdyoda çekildi. Devasa alanda, Rum Sarayı , Taht Odası, Edirne Sarayı , iç odaları vb. dekorlar inşa edilerek, filmin bazı iç mekanlarının çekimi yapıldı. 40 kişilik tasarım ve animasyon ekibi Doğu Roma ve Edirne Sarayları'nı aslına uygun olarak 3 boyutlu hazırladı ve 200 adet özel Spacelight ışık sistemi kullanıldı. Çekimler dört haftada tamamlandı.

2. Mayıs 2010 tarihinde başlanan filmin 2. etabında, Ataköy'de Toki'ye ait tarihi baruthane alanı çekimin merkezi durumundaydı. 25 dönüm arazi üzerindeki tarihi dokular da kullanılarak 14600 M2 dekor inşa edildi … Top döküm atölyesi, pazar alanlar, Cenova Limanı , kiliseler gibi mekanların hazırlanması için yedi ay çalışıldı.

3. Top döküm atölyesi, alanında uzman kişilerin görüşleri doğrultusunda, gerçeğe uygun bir şekilde inşa edildi. Yaklaşık 2700 metrekare alan üzerine kurulan atölyede,14 ton eriyik kapasiteli üç devasa potanın yanı sıra, fırınlar, hurda odaları, soğutma kulesi ve körükler gibi tüm detaylar ince işçiliklerle hazırlandı. Atölye altı ayda tamamlandı..

4. Tarihin en büyük topu olan Şahi topu, birebir ölçülerinde imal edildi.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Türkiye Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title