Haberler

Madende Mahsur Kalan Eşini Umutla Bekliyor

Karaman'ın Ermenek İlçesindeki maden faciasında mahsur kalan 18 işçiden 2'sinin cansız bedenlerinin çıkarılmasının ardından, diğerlerine ulaşma çalışmaları sürüyor.

Karaman'ın Ermenek İlçesindeki maden faciasında mahsur kalan 18 işçiden 2'sinin cansız bedenlerinin çıkarılmasının ardından, diğerlerine ulaşma çalışmaları sürüyor. Olay günü eşi Osman Çoksöyler'in işe gitmesini istemeyen Şadiye Çoksöyler ise 17 gündür eşinin gelmesini umutla bekliyor.

Karaman'ın Ermenek İlçesi Pamuklu Köy Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit kömürü ocağında, 28 Ekim Salı günü, eski kullanılmayan maden ocağındaki biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18'i mahsur kaldı. Yapılan kurtarılma çalışmalarında geçen 6 Kasım perşembe günü Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı'nın cansız bedenlerine ulaşıldı. 2 işçi Aşağı Çağlar Köyü'nde defnedildi. Mahsur kalan 6 işçinin de aynı köyden olması nedeniyle Haznedar ve Gözbaşı'nın defnedildiği mezarlığın Madenci Şehitliği olarak düzenleneceği öğrenildi.

2 işçinin cansız bedenlerinin çıkartılmasının ardından Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Has Şekerler Madencilik sahibi Saffet Uyar ve ruhsat sahibi Ermenek Cenne Linyit Kömür şirketinin sahibi Abdullah Özbey'in de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı, 2 kadın maden mühendisi ve iş güvenliği uzmanı adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KURTARMA ÇALIŞMALARINDA 17'NCİ GÜN

Kurtarma çalışmalarında 17'nci gün geride kalırken aileler umutlu bekleyişini sürdürüyor. Mahsur kalan işçilerden 6 yıllık evli 29 yaşındaki Osman Çoksöyler'in eşi 28 yaşındaki Şadiye Çoksöyler de umutlu bekleyişini sürdürüyor. 5 yaşındaki Asude Zeynep ve 4 aylık Kübra adında iki kız annesi olan Şadiye Çoksöyler'in, olay günü eşinin işe gitmesini istemediği; ancak eşinin 3 aydır ücret alamadıkları borçları olduğu ve maddi imkansızlıktan dolayı işe gitmeyi tercih ettiği öğrenildi. Şadiye Çoksöyler'in yakınları, "Şadiye o gün eşinin işe gitmesini istememiş. Ama maddi sıkıntılar Osman'ı yine madende çalışmaya ittiği için işe gitmiş ve bu olay oldu. Şadiye umudunu yitirmedi ve bizlere 'İki kuzum var. Eşim eve gelecek. Umutlu bekliyorum' diyor" dedi.

SUYUN TAHLİYESİ BİTTİ

Kurtarma çalışmaları hakkında açıklama yapan AFAD, madendeki suyun tahliye edildiği şu anda madende balçık ve çamurun vagonlarla tahliye edildiği aynı zamanda da tahkimat çalışmasının sürdüğünü, su çekildikten sonra tüm aranacak alanın 1939 metre olduğunun görüldüğü, şu ana kadarda bu alanın yüzde 72'sinin tarandığı belirtildi. - Ermenek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karaman Politika Güncel Haberler

title