Haberler

Soma Faciasının Mağdurları Yeni Konutlarına Kavuşuyor

Güncelleme:

Manisa'nın Soma ilçesindeki Eynez Maden Ocağı'nda, faciadan tam 1 yıl sonra, TOKİ ve Doğuş Grubu tarafından yapılan konutlar kasım ayında ailelere teslim edilecek.

Manisa'nın Soma ilçesindeki Eynez Maden Ocağı'nda 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve tüm ülkeyi sarsan maden göçüğü olayından sonra, TOKİ ve Doğuş Grubu tarafından yapımına başlanan konutlardan bir bölümü, kasım ayında madenci ailelerine teslim edilecek.

TOKİ Konutları Kasım'da

Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasından bir yıl sonra yapımına başlanan konutların tamamlandığı açıklandı. AFAD Manisa İl Müdürü Bekir Şen maden şehidi aileler için TOKİ'nin 301, Doğuş Grubu'nun da 301 konut yaptırdığını söyledi. Şen, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin destekleriyle TOKİ tarafından yaptırılan 301 konutun 2+1 olduğunu belirterek, "TOKİ tarafından yaptırılan 82 metrekarelik 2+1 konutlar tamamlandı. İçlerinde ve dışında bir takım düzenlemeleri kaldı. Kasım ayı içerisinde maden şehidi ailelerimize bu konutları teslim edeceğiz" diye konuştu.

301 Konut İçin Bekleme Süreci

Doğuş Grubu tarafından yaptırılan her biri 118 metrekare olan 3+1 toplam 301 konutun da yapımının tamamlandığı belirten AFAD İl Müdürü Şen, "Teslim için Ankara'dan haber bekleniyor. En kısa zamanda bu evlerimizin teslim edileceğine inanıyoruz. Doğuş Grubu'nun yaptırdığı 301 adet toplu konutların içerisinde ilkokul, ortaokul ile anasınıfının bulunduğu 32 derslikli bir okul ve bir camii yer almaktadır" diye konuştu.

Her Aileye 2 Konut ve Ekonomik Destek

AFAD İl Müdürü Şen, 301 maden şehidi ailesinin her birine 2 konut düşeceğini belirterek, konutların kura çekimi ile ailere teslim edileceğini söyledi. Şen son olarak, facianın ardından AFAD bünyesinde toplanan yardımlarla maden şehidi ailelerin her birine 176 bin 588 TL yardım yapıldığını dile getirdi. Soma'da konutların teslimi için önümüzdeki aylarda düzenlenmesi beklenen törene Başbakan Binali Yıldırım'ın da davet edileceği açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğuş Grubu Eynez Soma Emlak Yaşam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title