Haberler

Maden İşçilerinden 'İkramiye' Eylemi

Güncelleme:

TTK'ya bağlı maden ocaklarında çalışan işçiler, ikramiyelerinin bir kısmının ödenmediğini öne sürerek eylem yaptı.

TTK'ya bağlı müessese müdürlüklerinde çalışan yaklaşık 200 maden işçisi, kurumun genel müdürlük binası önünde toplanarak, ikramiyelerinin ödenmesi talebinde bulundu. Eylem sırasında, maden işçileri ile kurumun güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle taraflar sakinleştirildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı ve TTK Genel Müdürü, işçilerle görüşerek eylemin sona erdirilmesini istedi. Sendika başkanı, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, kamu işçilerine 24 Ocak'ta yarım, yer altında çalışanlara ise 27 Aralık'ta tam ikramiye ödeneceğinin açıklanmasına rağmen, ikramiyelerin ödenmediğini öne sürdü.

TTK Genel Müdürü ise, bugüne kadar hiçbir işçinin kurumda alacağının kalmadığını belirterek, "Arkadaşlar bugüne kadar kurumda kaç kuruşunuz kaldı. Bu yaptığınız, hiç hoş değil, kurumu çok zor durumda bırakıyor. Bugün, İnşaallah, imzalanacak ve sizin alacaklarınız da ödenecek. Sesinizi duyurdunuz ve eyleminizi yaptınız. Lütfen kırmadan, dökmeden bu işi bitirelim." dedi.

Sendika başkanı ve TTK Genel Müdürü'nün yaptığı görüşmenin ardından, eylem yapan işçilere, "Eğer 3 Ocak 2014'e kadar bu iş netleşmezse, biz, bütün havzada üretimden gelen gücümüzü kullanacağız. Gerekirse ocaktan çıkmayacağız. Kim gelmesi gerekiyorsa gelip bize izah edecek, bizi ocaktan öyle çıkartacak." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 4,5 saat süren eylem, işçilere ikramiyelerinin ödenmesi sözü üzerine sonlandırıldı. - Zonguldak

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title