Haberler

Madde Bağımlılığında Yeni Terapi Yöntemleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen "Dezavantajlı Bireylerde Geleneksel ve Modern Terapi Yöntemleri ile Sosyal Rehabilitasyonun Yeri" konulu sempozyumda, engelli istihdamı, madde bağımlılığı, mesleki eğitimler ile geleneksel ve modern terapi yöntemleri ele alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen "Dezavantajlı Bireylerde Geleneksel ve Modern Terapi Yöntemleri ile Sosyal Rehabilitasyonun Yeri" konulu sempozyumda, engelli istihdamı, madde bağımlılığı, mesleki eğitimler ile geleneksel ve modern terapi yöntemleri ele alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle "İstanbul Sosyal Darüşşifaları Dezavantajlı Grupların Rehabilitasyon Modellerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında hayata geçirilen sempozyum, Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde yapıldı.

Sempozyumda, iki gün boyunca, engelli istihdamı, madde bağımlılığı, mesleki eğitimler ile geleneksel ve modern terapi yöntemleri ele alındı.

Sempozyumun ilk oturumuna başkanlık yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, madde bağımlılığının toplumda her kesimi tehdit ettiğini belirterek, ailelere ve sosyal çevreye madde bağımlılığıyla mücadelede büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Psikiyatrist Prof. Dr. Ayhan Kalyoncu, madde bağımlılığı için özel bir kişilik yapısının olmadığını, herkesin madde bağımlılığında hedef olabileceğini vurgulayarak, "Madde bağımlılığı fizyolojik ve psikolojik tehlikelerinin yanında AIDS, frengi, hepatit ve tüberküloz hastalıklarının yayılmasında da etkili oluyor. Bonzai ve esrar bağımlılarının gözlerinin beyaz tabakası kıpkırmızıdır, göz bebekleri aşırı büyük veya küçüktür. Koklayarak maddeyi almayanlar, şırınga izlerini saklamak amacıyla mevsime uymayan giysiler giyer" ifadelerini kullandı.

Müzikli terapi

Sempozyumun ikinci günündeki oturumlarda, yüzyıllardan bugüne Anadolu, Ortadoğu, Avrupa ve Asya'da kullanılmış terapilerin günümüzde modern psikoloji uygulamalarıyla desteklenmesi ve gelenekselle modernin yeni bir sentez oluşturması konuları tartışıldı. Sempozyumda, müzik, su sesi, spor, oyun, koku, ritm ve dansla terapi ile ergoterapi (meşguliyet) ve hippoterapi ele alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi verdi.

Hastaların tedavi edilmesinde kullanılan terapi müziklerinin Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç'in yönetimindeki TÜMATA Müzik Grubu tarafından seslendirildiği sempozyumda, dezavantajlı bireylere hizmet noktasında eğitim, istihdam, sosyal dışlanma, madde bağımlılığıyla mücadele ve terapi yöntemleri üzerine kazanılan yeni vizyon, basılı olarak paylaşılacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title