Haberler

Madalyalı Sporcular Ödüllerine Kavuştu

Mersin'in evsahipliğinde 20-30 Haziran 2013 tarihlerinde yapılan 17. Akdeniz Oyunlarında dereceye giren sporculara ödülleri dağıtıldı.

Mersin'in evsahipliğinde 20-30 Haziran 2013 tarihlerinde yapılan 17. Akdeniz Oyunları'nda dereceye giren sporculara ödülleri dağıtıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda düzenlenen ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ile Bakanlık ve Genel Müdürlük yetkililerinin yanı sıra federasyon başkanları, kulüp yetkilileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Törende, oyunlara madalya kazanan 131'i erkek 67'si bayan olmak üzere 198 sporcuya, 34 bin 87,5 Cumhuriyet altını karşılığı 21 milyon 884 bin 175 lira para ödülü verildi. Ayrıca ödüllü sporcuları çalıştıran 107 antrenöre, bin 941 adet Cumhuriyet altını karşılığı bir milyon 246 bin 301,76 lira, 7 spor kulübüne 520 Cumhuriyet altını karşılığı 333 bin 840 lira para ödülü dağıtıldı. Toplamda 312 kişiye dağıtılan ödül miktarı 23 milyon 464 bin 316,76 lirayı buldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, törende yaptığı konuşmada, "Bu gururu bizlere yaşatan sporcularımıza, antrenörlere, kulüp yetkililerine ve ailelere teşekkür ediyorum" dedi.

Sporculara seslenen Bakan Kılıç, "Burası sizin eviniz. Bu Bakanlıklar, kamu binaları sizlerin. Buralarda yapılan çalışmalar sadece sizlerin ülkemizi daha iyi temsil edebilmenize fırsat vermek için yapılan çalışmalar. Bayrağımızı göndere çekip İstiklal Marşımızı okuttuğunuz için sizlerle gurur duyuyoruz. Umut ediyorum ki gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacaksınız ama bunun için çok çalışmanız, disiplinli olmanız lazım" diye konuştu.

Akdeniz Oyunları'nda yabancı bir sporcunun dopingli çıkmasının ardından Türkiye'nin madalya sayısının 127'den 128'e yükseldiğini hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Doğal yollarla elde etmediğiniz yani doping kullanarak elde ettiğiniz başarı, başarı değildir. Bunu bir slogan olarak söylemiyorum. Dopingli yakalanan bir sporcunun yaşadığı utancı herhalde tahmin edebilirsiniz. İnanıyorum ki buradaki arkadaşlarım başarılarını alın teriyle elde etti. Kendinizi bir an için böyle bir sporcunun yerine koyun. Böyle bir şeyi yaşamamak için her türlü çabayı sarf edeceğinize inanıyorum. Farkında olmadan yapılan olumsuz davranışlara karşı çok dikkatli olmalısınız. Büyüklerinizle beraber el ele çalışın."

Doping konusunda antrenörler ve kulüp yetkililerine çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Kılıç, "Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirlemeye kimsenin hakkı yok" ifadelerini kullandı.

Tesis konusundaki çalışmaların devam edeceğini dile getiren Kılıç, "Alacağınız ödüller sizleri motive etmek için bir araç olacaktır. Bu imkanların hepsi sizin için. Sadece bina yapmakla olmaz, biliyorum ama size altyapı da sunmamız gerekiyor. Sizden ricam sunduğumuz imkanları iyi kullanın. Başarılarınızın bundan sonra da devam edeceğine inanıyorum ancak centilmenliği de unutmayın. Birbirinizin başarısından mutluluk duyun ve birbirinizi destekleyin" şeklinde konuştu.

Uğur Erdener

IOC Yönetim Kurulu Üyesi ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise konuşmasına, Akdeniz Oyunları organizasyonunun gerçekleşmesinde verdiği büyük emeklerden dolayı eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür ederek başladı.

Akdeniz Oyunları'nın IOC'nin eski Başkanı Jacques Rogge ve şimdiki başkanı Thomas Bach ile birçok uluslararası spor otoritesi tarafından izlendiğini ve çok başarılı bir organizasyon olarak nitelendirildiğini kaydeden Erdener, şunları söyledi:

"Emeği geçen herkese TMOK adına teşekkür ediyorum. Türkiye'de hükümet, bakanlık, genel müdürlük ve TMOK olarak spora gerçekten çok büyük kaynak ayırıyoruz. Bu açıdan, sporda bizden çok daha başarılı ülkelerin çok üzerinde olduğumuz bir gerçek. Türkiye'nin başarılı sporcuları ödüllendirme konusundaki cömertliği de bir gerçek. Birçok ülkeyi dolaşan ve sistemleri yakından bilen bir insan olarak söyleyebilirim ki Türkiye Cumhuriyeti, başarılı sporcuları çok iyi ödüllendirmekte. Yeter ki hep birlikte bu ödüllere layık yeni sporcuları yetiştirelim."

Gençlik Olimpiyat Oyunları ile 2016 Rio Olimpiyatları'nın Türk sporcular için önemli hedefler olması gerektiğini vurgulayan Erdener, Rio'ya en az 200 sporcuyla gidilmesi gerektiğini ve Türkiye'nin bu sayıyı karşılayacak potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Mehmet Baykan

17. Akdeniz Oyunları'nın hem organizasyon hem de sportif başarı açısından, Türk spor ve oyunlar tarihine geçtiğini kaydeden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "9'u yeni olmak üzere 54 adet spor tesisini hizmete sunduk. Oyunlar tarihinde İtalya'nın ardından ilk kez ikinci sırada yer aldık ve 128 madalya ile bugüne kadarki en yüksek sayıya ulaştık. Ayrıca Akdeniz Oyunları'ndaki 300. madalyamızı Mersin'de aldık. Bunlar gerçekten dikkate değer başarılar" diye konuştu.

"Sporcularımızın başarılarını fazlasıyla takdir eden hükümetimize şükranlarımı arz ediyorum" diyen Baykan, Türk sporcuların, daha nice başarılarla Türkiye'yi daha iyi noktalara taşıyacağına inandığını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Uğur Erdener Akdeniz Mersin Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title