Haberler

MACBETH 22 Aralık Biletleri Tükendi!

Güncelleme:

Prömiyeri 20. İstanbul Tiyatro Festivali'nde gerçekleşen Macbeth'in Aralık ayındaki tek gösteriminin biletleri tükendi!..

William Shakespeare'in ölümsüz eserinden Sabahattin Eyüboğlu'nun Türkçeye kazandırdığı, Bülent Emin Yarar'ın yönettiği; Simel Aksünger, Serkan Altıntaş, Aziz Caner İnan, Murat Kapu, İsmail Sağır, Ayşegül Uraz ve Cem Uslu'nun rol aldığı oyun 8 Ocak Pazar saat 20.00'de, Caddebostan Kültür Merkezi'nde; 9 Ocak Pazartesi ve 20 Ocak Cuma günleriyse saat 20.30'da, Profilo Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Biletler kültür merkezi gişelerinde ve biletix'te!

Oyunun konusu:

Tiyatro tarihinin en ünlü ve Shakespeare'in en önemli oyunlarından olan Macbeth hiçbir zaman eskimedi ve güncelliğini yitirmedi. İskoçya beylerinden Macbeth, öğrendiği kehanetin gücüyle Kral Duncan'ı öldürüp tacı ele geçirdi ve iktidarını elinde tutmak için hiçbir şeyden kaçınmadı. Arzularının esiri mi oldu Macbeth? Yoksa hakkı olduğuna inandığı şeyi almak için dönemin koşullarınca belirlenen yegâne yöntemi mi uyguladı? İktidarı ele geçirmenin ve elinde tutmanın yolları bugün ne kadar farklı?

YAZAN: William Shakespeare ÇEVİREN: Sabahattin Eyüboğlu YÖNETEN: Bülent Emin Yarar SAHNE ve KOSTÜM TASARIMI: Başak Özdoğan IŞIK TASARIMI: Cem Yılmazer KUKLA: Candan Seda Balaban ORİJİNAL MÜZİK: Orhan Enes Kuzu SAHNE MÜZİSYENİ: Hüseyin Korkma HAREKET DÜZENİ: Dicle Doğan SAHNE DÖVÜŞÜ: Tamer Serkan Subaşı ASİSTAN: Sevilay Ergüler IŞIK UYGULAMA: Erdem Çınar SES UYGULAMA: Cafer Hekim AFİŞ: Savaş Çekiç SAHNE FOTOĞRAFLARI: Ali Güler STÜDYO FOTOĞRAFLARI: Burak Bulut Yıldırım

OYNAYANLAR: Simel Aksünger, Serkan Altıntaş, Aziz Caner İnan, Murat Kapu, İsmail Sağır, Ayşegül Uraz, Cem Uslu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabahattin Eyüboğlu William Shakespeare Altıntaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title