Haberler

Macaristan Parlamento Başkan Yardımcısı, Türk İş Adamlarını Kabul Etti

Güncelleme:

Macaristan Parlamento Başkan Yardımcısı Tamas Sneider, Türk iş adamlarını parlamentodaki makamında kabul etti.

Macaristan Parlamento Başkan Yardımcısı Tamas Sneider, Türk işadamlarını parlamentodaki makamında kabul etti.

Macaristan Parlamento Başkan Yardımcısı Tamas Sneider, Türk işadamlarını parlamentodaki makamında kabul etti. Ziyarete MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, UETD Macaristan Sekreteri Salih Güneş, Türk işadamları Süleyman Güneş ve Şehmuz Güneş de katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Jobbik Partisinin de Genel başkan Yardımcısı olan Sneider, Türk işadamlarının özellikle tarım, hayvancılık ve turizm konusunda yatırım yapmaya davet etti. Sneider toplantı sırasında, Macaristan'ın tarım ve hayvancılık konusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin başında geldiğini, ülkede 6 milyon hektar tarım arazisinin bulunduğunu, Türkiye'nin büyük baş hayvan ithalatına ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyacın Macaristan'dan rahatlıkla karşılanabileceğini ifade etti. Macaristan'dan Türkiye'ye yıllık 100 bin Macar turistin gittiğini de belirten Macar Milletvekili Sneider, Türkiye'den Macaristan'a gelen Türk turist sayısının 20 bin civarında olduğunu, bu rakamın kabul edilemeyeceğini belirtti. Sneider, "Macaristan toprakları 1526-1699 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu egemenliğindeydi. Budin Kalesi, Estergon Kalesi, Zigetvar Kalesi, Mohaç Meydanı, Gül Baba Türbesi, İdris Baba Türbesi, Türk hamamları, Türk Şehitliği, Osmanlı camileri gibi eserler hala ayakta ve Türk vatandaşlarının bu tarihi alanlarını ziyaret etmeleri gerekir. Macaristan'ı ziyaret eden Türk turistlerin sayısının yüzbinleri geçmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından konuşan MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, görüşmenin çok verimli geçtiğini, Şubat, Mart aylarında tarım ve hayvancılık konularında yatırım olanakları için Türk işadamları heyetini Macaristan'a davet edeceklerini söyledi. Türk işadamı Süleyman Güneş ise, bu ziyaretle birlikte Sayın Sneider'e Türkiye'nin AB üye adaylığına yaptığı katkı nedeniyle teşekkür etmek istediklerini, Türkiye ile Macaristan arasındaki ekonomik ilişkilerin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından koyulan yıllık 5 milyar Euro ticaret hacmi hedefinin yakalanması için gayret etmeleri gerektiğini kaydetti.

MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar ziyaretin ardından Sneider'e Türk-Macar ilişkilerine yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ederek bir plaket sunarken, Türk işadamı Güneş ise, el yapımı lale içinde Allah yazısı olan tablo hediye etti. Daha sonra kendisini ziyaret eden Türk işadamlarıyla yemek yiyen Sneider, ziyaretlerinden dolayı Türk işadamlarına teşekkür etti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Fadıl Başar Macaristan Türkiye Türk İş Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title