Haberler

Kırıkkale'de Macar Avcılardan Domuz Avı

Güncelleme:

Av turizmi kapsamında Kırıkkale'ye gelen Macaristanlı avcılar, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünün kontrol ve denetiminde sürek avı yaptı.

Av turizmi kapsamında Kırıkkale'ye gelen Macaristanlı avcılar, Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nün kontrol ve denetiminde sürek avı yaptı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9'uncu Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve av koruma görevlileri kontrolünde Balışeyh- Sulakyurt ilçeleri sınırlarında bulunan Özdere Devlet Avlağı'nda yapılan sürek avına 13 avcı katıldı. 3 gün boyunca yapılan sürek avında 3-5 yaşındaki çok sayıda yaban domuzu vuruldu. Kırıkkale'de son yıllarda domuz sürek avı popülasyonunun büyük ilgi gördüğü belirtildi. Avın yapıldığı ilçe ve köy halkı ise ekonomik katkı sağlıyor. Avcılar, yerel halka maddi destek veriyor. Konaklama ile birlikte gelen avcılara her türlü imkan sağlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9'uncu Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Şube Müdürlüğü av koruma görevlileri, yapılan avlar sayesinde hem domuzların çoğalmasının engellendiğini, hem de şehre ekonomik katkı sağlandığını belirtti. - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Sulakyurt Balışeyh Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title