Haberler

Maaşlarını Alamayan İşçiler Çatıda Eylem Yaptı (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çatıdaki işçilerden görüntü- Aşağıda bekleyen işçilerin görüntüsü- İtfaiye görüntüsü - Vatandaştan görüntü- İtfaiye ekiplerinin şişme yatağı kurmaları Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bir süredir eylemlerini sürdüren Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan işçilerden bazıları, 5 katlı iş hanının çatısına çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çatıdaki işçilerden görüntü- Aşağıda bekleyen işçilerin görüntüsü- İtfaiye görüntüsü - Vatandaştan görüntü- İtfaiye ekiplerinin şişme yatağı kurmaları Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bir süredir eylemlerini sürdüren Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan işçilerden bazıları, 5 katlı iş hanının çatısına çıktı.Cumhuriyet Meydanı'ndaki Çelik İş Sendikasında bir araya gelen işçilerden bazıları, daha sonra sendika şubesinin yanındaki 5 katlı Kavukçu İşhanı'nın çatısına çıkarak, "Sivas uyuma, işçine sahip çık" ve "İşçi burada, adalet nerede?" sloganları attı.İşçilerden bir kısmı da binanın önünde arkadaşlarına destek verdi. Eylem yapan işçiler ile mağazanın çalışanları arasında tartışma çıktı. Polisin müdahalesiyle işçilerin mağazaya girmesi engellendi. Daha sonra mağaza, kepenk kapattı.Sivas Valisi Alim Barut ile görüşmek istediklerini belirten işçiler, maaş sorunu çözülene kadar eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.Olay yerine gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, tedbir aldı, binanın önünde şişme branda açıldı. Bu sırada çok sayıda vatandaşın eylemi cep telefonuyla kaydetmesi dikkati çekti.Çatıya çıkan polislerin, işçileri ikna çabaları devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title