Haberler

LYS-3 Heyecanı Sürüyor

Güncelleme:

Üniversite adaylarının katıldığı LYS'nin Edebiyat - Coğrafya Sınavı başladı

Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da gerçekleştirilen LYS-3 sınavı saat 10. 00'da başladı.

Yaklaşık 635 bin adayın girdiği sınav 30 bin 557 salonda gerçekleştiriliyor. Sınav için 92 bin 515 kişi görevlendirildi. 120 dakika sürecek sınav için aday ve velileri erken saatlerde sınav salonları önünde toplandı.

Sınav salonlarına alınmak için bekleyen aday ve velilerinin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Sınav için uzun süredir hazırlanan adaylar ve velilerinin aklında ise şifre iddiaları vardı.

Çocuklarının güçlükle hazırlandığını belirten veliler iddialara tepki göstererek ÖSYM'nin krizi iyi yönetemediğini iddia etti

SINAVA GELİRKEN BAYILDIM

Annesiyle beraber sınav saatini bekleyen bir aday oldukça heyecanlı olduğunu belirterek 'Metroyla sınav yerine gelirken bayıldım. Çok heyecanlıyım. Tüm hazırlıklarımızı yaptık ve sınavı bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Sınav salonlarına girecek adaylar ÖSYM tarafından belirlenen güvenlik önlemleri nedeniyle görevliler tarafından sıkı bir aramadan geçirildi. Toka, saat, cep telefonu gibi yasaklanan maddeler üzerinde bulunan adaylar sınav salonlarına alınmadı. Adaylar saat ve toka gibi eşyalarını yakınlarına verdikten sonra sınav salonlarına alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title