Haberler

Lunaparklar Ne Kadar Güvenli?

Güncelleme:

Son üç günde yaşanan 2 kaza, lunaparklarda güvenlik sorununu gündeme getirdi

Genç bir kızın lunaparkta ölümü gözleri eğlence mekanlarına çevirdi. Çocukların en önemli eğlencesi lunaparklar ne kadar güvenli?

İstanbul Küçükçekmece'de bir genç kızın ölümüyle sonuçlanan kaza konuyu tekrar tartışmaya açtı. Uzmanlar, yasal düzenlemelerin yeterli olduğunu denetimlerin sıkı ve düzenli yapılmasıyla kazaların önüne geçilebileceğini söylüyor.

Makine Mühendisleri Odası Teknik Birim Sorumlusu Fatih Aydınlı, konuyla ilgili şunları söyledi:

"En büyük eksikliğin denetim eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Var olan yasal mevzuatların uygulanması bile bu tür kazaların önüne geçecektir."

BALIKESİR'DE GONDOLDAN DÜŞTÜ ÖLDÜ

Balıkesir'in Gönen ilçesi Gündoğdu Mahallesi'nde kurulan lunaparkta, Halil Arı hareket halindeki gondoldan düşmüştü. Ağır yaralanan Arı, çevredeki vatandaşların durumu bildirmesinin ardından olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi tarafından Gönen Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Arı, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İSTANBUL'DA BİR KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz Pazar günü de İstanbul'da 18 yaşındaki Hatice Ataman, bindiği "Discovery" isimli eğlence aracından düşmüş ve hayatını kaybetmişti. 20 Mayıs'ta ise iki kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title