Haberler

Lüks Kalem Markası Visconti'den Sürrealistik Koleksiyon

Güncelleme:

Visconti, ünlü İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali adına hazırlanan kalem koleksiyonunu, Türkiye'de sanatseverlerin beğenisine sundu.

Salvador Dali Koleksiyonu

Dünyanın en zarif yazı gereçlerini sunan İtalyan lüks kalem markası Visconti, ünlü İspanyol sürrealist ressam Salvador Dali adına hazırlanan kalem koleksiyonunu, Türkiye'de sanatseverlerin beğenisine sundu. Koleksiyonda yer alan dolma kalemler, Salvador Dali'nin doğum yılı olan 1904'den esinlenilerek, limitli olarak her bir renkten sadece 904 adet üretildi.

1904-1989 yılları arasında yaşayan ünlü İspanyol sürrealist sanatçı Salvador Dali adına Floransa'da düzenlenen bir sergi, merkezi bu kentte bulunan Visconti'ye ünlü ressama adanmak üzere bir sanat projesi oluşturulması fikrini verdi. Visconti, bir Dali eserini kopyalamak yerine Dali konseptlerinden ilham alarak sürrealist bir kalem tasarlamayı hedefledi ve bunun için de Dali'nın en popüler eserlerinden biri olan "Zamanın Dansı" çalışmasına odaklandı.

İstakozdan ilham aldı

Visconti, Dali'nin en çok ilham duyduğu objelerden, kabuğun sert içinin ise yumuşak olduğu ıstakozdan ilham alarak, ilginç bir tasarım ortaya koydu. Kalemin mürekkebi yumuşak dokuyu çağrıştırıyor, kalemin dış gümüş gövde kısmı ise kabuğu anımsatıyor. Bu tasarımın bir uzantısı olarak kalemin haznesi mürekkep dolu olarak geliyor. Kalemin kapak ve mürekkep besleme kısımlarında, kalemin içini gösteren iki küçük pencere bulunuyor. Dali eserlerinden alıntılanan eriyen saat (Melting Watch) motifi kalem gövdesinde yer alıyor. Kanayan kalp (Unicorn Heart) motifi ise kalem gövdesinden yavaşça akan mürekkep işlemesi ile temalandırılıyor.

Limitli adette üretildi

Koleksiyonun limitli serisi sadece dolma kalem olarak, Salvador Dali'nin doğum yılı olan 1904'ten esinlenilerek, Gümüş - Mavi Lake ve Altın - Yeşil Lake renklerinin her birinden 904 adet üretildi. Bu özel limitli seride her bir Dali kalemi, kalemin sergilenebileceği "Profile of Time- Zamanın Profili" eriyen saat figürünün döküm standı ile birlikte sunuluyor.

Gümüşten üretilen Salvador Dali, "Dance of Time I Dolma Kalemi", Türkiye'deki koleksiyonerlerin beğenisine Visconti Türkiye tarafından 3.900 Euro+KDV fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Regular Edition

Salvador Dali serisi aynı zamanda günlük kullanım için tasarlanmış "Regular Edition" kategorisi altında yeşil, mavi ve kahverengi renklerde; mekanik kurşun kalem, tükenmez, roller ve dolma kalem opsiyonları olarak da ayrıca meraklıların beğenisine sunuluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Salvador Dali Floransa Türkiye Gümüş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title