Haberler

Lufthansa Zorlu 2016 Yılını Başarıyla Noktalamaya Hedefliyor

BU yıl Türkiye'ye düzenlediği uçuşların 60'ıncı yılını kutlayan Lufthansa, havacılık sektörü için de zorlu geçen 2016 yılına başarılı bir şekilde nokta koymak istiyor.

BU yıl Türkiye'ye düzenlediği uçuşların 60'ıncı yılını kutlayan Lufthansa, havacılık sektörü için de zorlu geçen 2016 yılına başarılı bir şekilde nokta koymak istiyor.

Kurulduğu günden kısa bir süre sonra Türkiye'ye uçuşlar düzenlemeye başlayan Lufthansa, Türkiye'deki faaliyetlerinin 60'ıncı yılını kutluyor. Firma bu kapsamda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Lufthansa Orta Doğu ve Afrika Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tamur Goudarzi-Pour, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Kıdemli Satış Direktörü Frank Van den Steen ve Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, firmanın gelecek faaliyetlerinden söz etti ve soruları yanıtladı.

"2016 havacılık sektörü için zor bir yıl oldu"

Bu yıl yaşananların sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde hem siyasi hem ekonomik anlamda istikrarsızlıklar yarattığını ifade eden Lufthansa Orta Doğu ve Afrika Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tamur Goudarzi-Pour, "Bu yüzden bu yıl biraz daha fazla zorlanıyoruz. Tüm havayollarını olumsuz etkileyen bu koşullara rağmen Lufthansa yaptığı tahminlere göre bu yıl da geçtiğimiz yılın düzeyinde kalacak. Burada faiz ve vergi öncesi kara baktığımız zaman yaklaşık olarak geçtiğimiz yılın düzeyinde kalacağımızı tahmin ediyoruz ki geçtiğimiz yıl Lutfhansa için bir rekor yılı olmuştu" diye konuştu.

Yeni havaalanı yeni stratejileri beraberinde getirecek

1 Ekim itibariyle Lufthansa Türkiye Genel Müdürü olarak göreve başlayan Kemal Geçer ise şöyle konuştu:

"Geçen hafta yeni havalimanının inşaatını gezdik. Yeni havaalanı şu anda talep toplama sürecinde. Biz de Lufthansa olarak bunu içerde değerlendirip taleplerimizi ileteceğiz. Benim arzum daha fazla uçuşumuzun olması, umarım bu konuda da güzel bir stratejimiz olacak."

"İlk uçuşumu Lufthansa ile yapmıştım"

Bir yıl önce Satış Müdürü olarak Lufthansa ekibine katıldığını belirten Geçer, "Şimdi de 60'ıncı yıldönümünde Lufthansa'nın Türkiye Genel Müdürü olma gururu yaşadım. 25 yıl önce ilk uçuşumu İstanbul'dan Frankfurt'a Lufthansa ile yapmıştım. 25 yıl sonra aynı uçakla İstanbul'a döndüm ve Lufthansa'da çalışmaya başladım" ifadelerinde bulundu.

"Türk genel müdür olmanın artılarını kullanacağım"

Uzun bir süre Türkiye'den ayrı kaldıktan sonra buraya dönmenin büyük bir mutluluk olduğunu dile getiren Geçer, "Büyük bir özlem duyduğum ülkeme Lufthansa için dönmüş olmak ise benim için ayrı bir gurur. Bu, hem heyecan ve onur verici hem de sevindirici bir görev. Bundan sonra bir Türk genel müdür olmanın artılarını da kullanarak Türkiye'deki ilişkileri geliştirmek, ekonomi içinde havacılık sektöründeki ilişkileri arttırmak ve buradaki varlığımızı hem koruyup hem geliştirmek istiyoruz. Umarım bu durum uçuşlarımızı da yansır ve uçuş sayımız artar" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kuzey Afrika Orta Doğu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title