Haberler

Lübnanlı Aktivistlerden Türkiye'ye Destek Kampanyası

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararı karşısında Türkiye ve politikalarını destekleyen Lübnanlı aktivistler, sosyal medyada "Türkiye'yi Destekleyen Araplar" başlığı altında bir araya geldi.

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararı karşısında Türkiye ve politikalarını destekleyen Lübnanlı aktivistler, sosyal medyada "Türkiye'yi Destekleyen Araplar" başlığı altında bir araya geldi.

Rusya'nın, Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararlarının ardından Lübnanlı aktivistler tarafından sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Türkiye ve politikalarına destek için başlatılan kampanyaya ilgi ve katılım artıyor.

Söz konusu sayfada Türkiye'ye destek içerikli yazılar, Türk ürünleri ve Türkiye'deki tarihi ve turistik yerleri tanıtan fotoğrafların yanı sıra ülkenin meşhur yemekleri gibi çeşitli kültürel unsurlar da tanıtılıyor. Aktivistler ayrıca bu platformda Türkiye ile ilgili fotoğraf yarışması düzenleyerek kazananları İstanbul tatili ile ödüllendiriyor.

Kampanyayı düzenleyenlerden Otel Yöneticiliği Bölümü'nde okuyan Lübnanlı üniversite öğrencisi Fecr Yasin (29) AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye sevgi ve desteklerinin sadece Rusya'nın ekonomik yaptırımlarıyla başlamadığını belirten Yasin, Türkiye'nin tüm dünyada mazlumların yanında olduğu ve onların sesini duyurmaya çalıştığı için Türkiye'yi desteklediklerini ve böylece sosyal medya üzerinden "Türkiye'yi Destekleyen Araplar" başlıklı bir sayfa açtıklarını belirtti.

Sosyal medyada oluşturdukları girişim ile Rusya'nın bölgedeki hamleleri karşısında Türkiye'ye desteğin de bir seçenek olduğunu Arap dünyasına hatırlatmak istediklerini söyleyen Yasin, "Özellikle Arap gençlere Türkiye'yi tanıtmak istiyoruz. Kampanyaya bu yüzden sosyal medya üzerinden başladık. Çeşitli Arap ülkelerindeki gençlerden destek aldık" diye konuştu.

Türkiye'de çekilen en güzel fotoğrafa İstanbul tatili

Yasin, kampanyaya dikkati çekmek için fotoğraf yarışması düzenlediklerini belirterek, "Yarışma için Türkiye'nin herhangi bir yerinden fotoğraf göndermek yeterli. Kazanan kişileri İstanbul'a tatile gönderiyoruz" ifadesini kullandı.

Ayrıca sosyal medyadaki paylaşımlarla Arap ülkelerinde satılan Türk mallarını da tanıtmayı amaçladıklarını vurgulayan Yasin, Türkiye ile Arap dünyasındaki ilişkilerin çok derin bir geçmişi olduğunu hatırlattı.

Yasin, Türk ve Arap kültürü, gelenek ve göreneklerinin de kimi zaman iç içe geçtiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Türkiye ile Arapların bağı yeni değil. Ortak tarihimiz ve kültürümüz var. Türkiye'nin Suriyeli mültecilere kucak açmasını ve yaptığı yardımları da unutmamız mümkün değil. Öte yandan Mısır'daki askeri darbe karşısındaki net tutumundan dolayı da Türkiye yönetimini takdir ediyoruz."

Kampanyayı düzenleyenlerden Lübnan Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi okuyan Rim El-Eyyubi (20) ise sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyayla farkındalık oluşturduklarını söyledi.

Eyyubi, "Herhangi bir tarafa bağlı değiliz. Finansmanımız da yok. Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi kampanyayı başlatmamızın doğrudan bir sebebi. Ancak dolaylı sebepler de mevcut. Örneğin bunlardan biri Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'ye sevgimiz ve ülkenin mevcut siyasetine olan desteğimiz. Bizim de bu başarılı siyasete ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Lübnan'ın çeşitli bölgeleri ile bazı Arap ülkelerinden bir araya gelen 50'den fazla aktivistin sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden "Türkiye'yi Destekleyen Araplar" adı altında başlattığı kampanyada, Türkiye ve izlediği siyasetin desteklenmesi ile Türkiye'nin Arap dünyasına tanıtılarak turizmine katkı sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Facebook İstanbul Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title