Haberler

Lübnan'daki Protestolar

Başkent Beyrut'ta kamu işçileri ve özel okul öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu bir grup, maaşların artırılması için gösteri düzenledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta kamu işçileri ve özel okul öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu kamu çalışanları, maaşların arttırılması amacıyla gösteri düzenledi.

Lübnan İşçi Sendikası'nın çağrısı üzerine toplanan kamu çalışanları, parlamento binasının bulunduğu Riyad Es-Suluh bölgesindeki Nejmeh Meydanı'nda maaşlarına zam yapılması amacıyla gösteri gerçekleştirdi.

Lübnan parlamentosunun, 14 yasa tasarısını görüşmek üzere toplandığı ve iki gün sürecek oturumların ilk gününde, görüşmeleri devam eden "kamu personeline zam yasası"nın onaylanmasını isteyen 500 kişilik grubun sözcüsü, "İstediğimiz maaş zammı, onurlu bir şekilde yaşamak için ihtiyacımız olan asgari miktardır" açıklamasında bulundu.

"Biz görevlerimizi yerine getiriyoruz, siz de getirin" diyerek meclis üyelerine seslenen sözcü, farklı inanç ve siyasi görüşteki Lübnanlıların aynı taleple bir araya geldiğini belirtti.

"Yasa onaylanmazsa kendimizi boğarız"

Öte yandan, Beyrut'un Ramlet el-Bayda bölgesinde maaş zammı gösterilerine destek vermek için denize giren 10 kişi de parlamentonun taleplerini yerine getirmemesi durumunda denizde intihar edeceklerini belirtti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında devam eden gösteriler, olaysız şekilde sona erdi.

Kamu işçileri ve çalışanları, geçen hafta aynı yerde, yine meclis görüşmeleri sırasında düzenledikleri gösterilerde, parlamentonun taleplerini yerine getirmemesi durumunda, yeniden greve gideceklerini ve büyük çaplı gösteriler düzenleyeceklerini açıklamışlardı.

Lübnan İşçi Sendikası ise dün düzenlediği basın toplantısıyla, tüm işçi ve çalışanları ülke çapında genel greve ve parlamento binası önünde eyleme çağırmıştı.

Kamu Çalışanları Konfederasyonu Birliği, bir yıldan uzun süredir, kamu personelinin maaşını düzenleyecek olan yasa tasarısının onaylanmasını talep ediyor. Ekonomi Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ise yasanın kabul edilmesi durumunda 180 bin kamu çalışanının maaşlarına zam yapılacak. Lübnan'da sayıları 270 bini bulan kamu işçileri, toplam iş gücünün yüzde 20'sini oluşturuyor. - Lübnan

Kaynak: AA / Güncel

Beyrut Lübnan Riyad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title