Haberler

Lösev'in Kahramanları Londra'da

Güncelleme:

LÖSEV'de tedavi gören 4 çocuk, Genç Türkler Derneği tarafından moral bulmaları için bir haftalığına İngiltere'nin başkenti Londra'ya getirildi.

Ankara'daki Lösemili Çocuklar Vakfı'nda (LÖSEV) tedavi gören 4 çocuk, Genç Türkler Derneği tarafından moral bulmaları için bir haftalığına İngiltere'nin başkenti Londra'ya getirildi. Dernek yetkililerince ağırlanan ve Londra'yı gezen 3'ü kız 4 çocuk, LÖSEV yararına düzenlenen yemekte 80'e yakın konukla biraraya geldi. Londra'daki sivil toplum kuruluşlarından biri olan Genç Türkler, bu sene ikinci defa LÖSEV'de tedavi gören 4 çocuğu Londra'ya getirerek ağırladı. LÖSEV Genel Koordinatör Asistanı Sezin Soylu ile Londra'ya gelen 11 yaşındaki Antalyalı Melike Uysal, Konyalı Özlem Oktay, Manisalı Hilal Canten ve 6 yaşındaki Elazığlı Umutcan Cebrail Deniz, kentin ünlü Türk restoranlarından Efes 2'deki partiye katıldı.

Genç Türkler Derneği Başkanı Bekir Çoban gecede yaptığı konuşmada, geçtiğimiz yıl Ankara'da LÖSEV köyünü ziyaret ettiklerini ve orada gördükleri çocuklar için bir şeyler yapmaları gerektiğine karar verdiğini belirterek, "Bu bizim 2. LÖSEV gecemiz. Geçen sene de 5 çocuğumuzu burada ağırlamıştık. Kanser hastalarının en büyük ilacı moral. Onlara yardım için elimizden geleni yapmaya hazırız. Ankara'daki köyde çocuklar hem tedavi görüyor, hem de eğitimlerine devam ediyor. Ailelerin kalacağı otel de mevcut. Bu gece için Fenerbahçe ve Galatasaray Kulüpleri de bizlere destek vererek oyuncuların imzalı formasını verdi. Bu gece burada bulunan çocuklarımız ilk defa uçağa bindiler, ilk defa anne babalarından ayrıldılar. Gezebilecekleri her yere götüreceğiz. Bize destek veren, aramızda bulunan hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra Londra'daki etkin sivil toplum örgütlerinden Turkish Forum UK Başkanı Zeren Safa ve Sosyal Yardım Komisyonu sorumlusu Münevver Kayıkçı, LÖSEV sorumlusu Sezin Soylu'ya vakıfları adına 1000 sterlinlik bir bağış takdim etti. Geceye destek veren ve sponsor olan Kilis Restoran, Akın Akman, Necmi Özdemir, Emre ve Necla Ozan, Londra Türk Radyosu, Play FM, Efes 2 Restoran, Hüseyin Özer, Ali Eren Balker, Ali Abacı, Erol Özdemir, TulipHoliday'in sahibi Itır Sökmen, Eren Erem, Gülsen Ülker, Fatih Erdem, Erol Gülşen, Erkan Deniz, Atilla Uygur veMetoPrint'e teşekkür edildi. Gecede imzalı FB ve GS formaları aynı kişi tarafından açık arttırmayla 1000 sterline alındı. Yardım gecesi, ünlü kanun üstadı Naci Göçen'in müzikleriyle sona erdi.

FZ(SS) - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Londra Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title