Haberler

Lösemi Hastalarının Adı Kullanılarak Para Toplandığı İddiası

Ayvalık'ta 3 lösemi hastası için başlatılan kampanyaya yardım çağrısı yapılırken, bazı dolandırıcıların dernek ve vakıf adı altında ilçede para topladığı ileri sürüldü Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cavlı: "Bu kişilerin bizlerle en ufak ilgisi yoktur.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 3 lösemi hastası için başlatılan kampanyaya yardım çağrısı yapılırken, bu durumu fırsat bilen bazı dolandırıcıların dernek ve vakıf adı altında ilçede para topladığı öne sürüldü.

Ayvalık'ta lösemi hastaları 19 yaşındaki Erol Karayaz, 11 yaşındaki Öykü Geçermiş ve 27 yaşındaki Gönül Erdoğmuş için Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası sürüyor.

Bu arada Erol Karayaz'ın ismini kullanarak, bir vakıftan geldiğini belirten iki kişinin ilçede esnafları gezerek, para topladıkları ileri sürüldü.

Anne Seval Karayaz, kardeşine de gelen bu iki kişinin fark edildiğini anladıkları anda ilçeyi terk ettiğini söyledi.

Karayaz, çocuklarının can derdine düşmelerine rağmen birilerinin çocuklarını kullanarak rant sağlamaya çalışmalarını anlayamadıklarını belirtti.

Ayvalıklı lösemi hastalarından 11 yaşındaki Öykü Geçermiş'in babası Cenk Geçermiş ise kendileri adına birilerinin vatandaşlardan para toplamalarının son derece üzücü olduğunu vurgulayarak, "Bunu yaparken, vakıf ve dernek isimlerini kullanmaları kabul edilebilir değildir. Bu durumu gerekli kurumlara da bildirdik. Bu yapılan bizleri derinden yaralamıştır. Çünkü çok hassas bir konudur. Emniyet yetkililerin bu konuda gerekeni yapacaklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

Fatma Cavlı da lösemi hastalarının tedavisi için uğraşırken, bazı dolandırıcıların bu insanlık dışı davranışlarını kınadıklarını kaydetti.

Aranılan ilikler konusunda olumlu sonuçlara ulaştıklarını anlatan Cavlı, şöyle konuştu:

"Maddi yönden çok ciddi maddi desteğe ihtiyacımız var. İlk etapta 2 çocuğumuz için acil olarak 15 bin liraya ihtiyaç duyuyoruz. Bu parayı yatıracağız ki, kanlar gelsin. Birebir testleri yapılsın ki, ondan sonra da ilik nakli aşaması başlayacak. İlik nakli yapılması sırasında, kan ünitelerinin yurt dışından gelmesi halinde 3 hasta için de yaklaşık 50'şer bin liraya ihtiyacımız var. Bu yüzden de bir havuz oluşturarak burada gerek test aşamasında gerekse ilik nakilleri sırasında gerekecek paraların toplanmasını sağlamaya çalışacağız. Bu aşamada bizlere tüm dostlarımız ve duyarlı vatandaşların yanı sıra Türkiye genelindeki milyonlarca insanımızın desteği gerekiyor."

Başlattıkları kampanya ile Kızılay bünyesinde duyarlı vatandaşlardan ilik numunelerinin toplandığını hatırlatan Cavlı, "Bu üç çocuğumuz sayesinde Ayvalık'ta toplanılan ilik numuneleri ülke genelindeki binlerce lösemi hastasına da umut oldu. Aslında biz bu çalışmayı sadece 3 lösemi hastası için değil, dolayısıyla bizim gibi ilik bekleyen binlerce hasta için de yapmış olduk. Bu yüzden de son derece huzurluyuz" dedi.

Kendileri bu kadar yoğun ilik ve dolayısıyla para arayışı içerisindeyken, kimliği meçhul kişilerin Ayvalık'a gelerek, makbuzsuz olarak bağış adı altında para topladıklarını öğrendiklerini belirten Cavlı, "Bu kişilerin bizlerle en ufak ilgisi yoktur. Hiç kimse de bunlara inanmasın. Bunlar sahtekardır. Bizler, bağış makbuzu olmadan para toplayamayız. Hesap numaramıza da para yatırmak isteyenler, söz konusu paraları, Erol Karayaz, Öykü Geçermiş ve Gönül Erdoğmuş adına şartlı olarak yatıracaklar ve bizler de bir an önce bu paraları bu 3 kardeşimizin tedavisi için kullanacağız" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Erdoğmuş Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title