Haberler

    Londra'nın Müslüman Belediye Başkanından AB Çağrısı

    Güncelleme:

    İngiltere AB referandumuna saatler kala tartışmalar alevlendi. Londra'nın Müslüman Başkanı ve eski başkanı Boris Johnson Türkiye konusunda sert bir atışmaya girdi.

    İngiltere'de yarın yapılacak Avrupa Birliği referandumuna saatler kala, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci konusu, birlikten ayrılma ile birlikte kalma taraftarları arasındaki tartışmada öne çıkan konular arasında yer almaya devam ediyor.

    6 BİN DİNLEYİCİ KATILDI

    Londra'nın Türk kökenli eski Belediye Başkanı Boris Johnson ile başkanlık koltuğunu geçen ay Johnson'dan devralan Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, Wembley Arena'da BBC tarafından düzenlenen bir canlı tartışma programında karşı karşıya geldi. Sputnik Türkiye'nin haberine göre Johnson ve Han, 6 bin dinleyicinin katıldığı ve 2 saat süren programda, katılımcıların AB referandumuna ilişkin sorularını cevaplandırdı.

    MÜSLÜMAN BAŞKAN'DAN AB ÇAĞRISI

    Londra'nın yeni Belediye Başkanı Sadık Han, ülkenin AB üyeliğinin devam etmesini isteyen "Britanya Avrupa'da Daha Güçlü" kampanyasına verdiği destek kapsamında yaptığı konuşmada, Perşembe günkü referandumda ülkesinin birlikte kalarak yola devam etme kararı vermesi halinde, bunun vatandaşların emniyetine, maaşlarına, alım gücüne ve çalışma haklarına olumlu etkisi olacağını söyledi.

    "Olumlu ve vatansever bir karar vermeniz ile birlikte kalma yönünde oy vermeniz için size çağrıda bulunuyorum" diyen Han, referandum tartışmalarında öne çıkan konular arasında olan göçmenlik konusuna da değindi.

    "TÜRKİYE AB'YE ÜYE OLMAK ÜZERE DEĞİL"

    Han, ülkenin AB'den ayrılması gerektiğini savunan "Ayrılığa Oy Ver" kampanyasının başını çeken İngiliz siyasetinin etkin isimlerinden Muhafazakar Partili eski Londra Belediye Başkanı Johnson'a seslenerek, kampanyasının bir 'nefret projesi' olduğunu savundu. Han, özellikle Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin referandum tartışmalarına konu ediliyor olmasına dikkati çekerek, "(Johnson'a) İnsanları korkutuyorsunuz. Yalanlar söylüyorsunuz. Türkiye, AB'ye üye olmak üzere değil" dedi.

    Referandum tartışmaları kapsamında daha meşru endişelerin ele alınması gerektiğini dile getiren Han, AB'den ayrılmayı isteyenlerin, Türkiye'yi kullanarak seçmene yalan söylediğini ve korkutmaya çalıştığını belirtti.

    "KORKU TELLALLIĞI YAPIYOR"

    Yanında getirdiği ve Johnson'ın başını çektiği kampanyanın hazırladığı bir el broşürünü gösteren Han, Türkiye haritasının yer aldığı broşürde, Türkiye'nin yanı sıra Suriye ve Irak'ın da AB'ye katılabileceğinin ima edildiğini vurgulayarak, bunu bir 'korku tellallığı' olarak nitelendirdi.

    JOHNSON: ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ OLACAK

    Londra'nın eski belediye başkanı Boris Johnson ise seçmenler 'birlikten çıkma' çağrısında bulunarak, 'Artık kesin kontrolü tekrardan geri almanın vakti' dedi.

    "Ayrılığa Oy Ver" kampanyasının, seçmene umut vaat ettiğinin altını çizen Johnson, "Bizler, ne yazık ki (AB destekçilerinin) bu ülkeyi ve neler yapabileceğini küçümsediklerini söylüyoruz. Eğer çıkmak için oy verirsek sınırlarımızın kontrolünü, çok büyük miktardaki parayı, yılda net 10 milyar sterlini, ticaret politikamızı ve yasa yapma sistemimizi tamamıyla geri alabiliriz. Demokrasi, refahımızın temeli ve eğer demokrasi için ayakta durursak, mevcut halde sesi olmayan ancak bizimle aynı fikirde olan Avrupa genelindeki yüz milyonlarca kişi için de konuşmuş olacağız. Eğer çıkmak için oy verir ve kontrolü geri alırsak bu perşembenin ülkemizin bağımsızlık günü olabileceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

    ANKETLER BAŞA BAŞ

    Bu arada referandumla ilgili yapılan son anketlerde "AB'de kalalım" diyenlerle "AB'den ayrılalım" diyenlerin oranını başa baş gösteriyor. Anketlerin ortalaması, ülkede birlik ile ayrılık yanlılarını yüzde 50'şer olarak gösteriyor.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Britanya Türkiye Londra Politika Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
    500

    Yorumlar (1)

    miraç:

    arapça 7 harftir yani 7 lehçedir. arapçanın 6 lehçesi biliniyor. türkçe Arapçanın yedinci lehçesidir. dayı tarafı. . türkiyeyi Araplaştırmayalım diyenlerin dedikleri şey namaz kılmayın oruç tutmayın müttaki hanımlar gibi giyinmeyin diyenlerdir.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title