Haberler

Londra'da Türk Mimarlara Ödül Yağmuru

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen '2011 Avrupa Gayrimenkul Ödül Yarşmasın'na Türk mimarlar damgasını vurdu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen '2011 Avrupa Gayrimenkul Ödül Yarışmasın'na Türk mimarlar damgasını vurdu. Türkiye'den 19 firmanın ödül kazandığı yarışmada, Akyürek Elmas Mimarlık tarafından tasarlanan 'Buz Müzesi' büyük ilgi gördü. Yarışmanın Kamu Hizmetleri Binaları kategorisinde ise Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp iki ödüle layık görüldü.

Londra'daki The Park Lane Hotel'de bugün yapılan '2011 Avrupa Gayrimenkul Ödül Yarışması'nın ödül törenine aralarında Torunlar Holding, Akyürekelmas, Sarphan Finans Park, Çamoğlu Mimarlık, Subatmaz Demirel Mimarlık, Regnum A.Ş., Oral Mimarlık, Avcı Gayrimenkul, Dara Kırmızıtoprak, Sinpaş REIC, Ottomoare İç Mimarlık, Space, Qualitas, Kaya Homes, Kıyı Gayrimenkul Yapı Turizm A.Ş., Camoğlu Mimarlık, Hakan Kıran Mimarlık ve Bina Hizmetleri, Tekeli Sisa'nın da bulunduğu toplan 19 firma katıldı.

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri uluslarası alanda en yüksek mükemmellik standardı olarak kabul ediliyor. Başarılı projeleri ile farklı kategorilerde aday gösterilen Türk mimarlar, birden fazla ödüle layık görüldü.

BUZ MÜZESİ BÜYÜK BEĞENİ KAZANDI

Avrupa'nın önde gelen gayrimenkul ve mimarlık şirketleri arasında yapılan yarışmada, AkyürekElmas Mimarlık'ın ödüle layık görülen MEGİC ICE (Buz Müzesi) mimari projesi büyük beğeni kazandı.

MHP GENEL MERKEZİ VE MALATYA BELEDİYESİ BİNASINA ÖDÜL

Bu yılki yarışmanın 'Kamu 'Hizmet Binaları' kategorisinde verilen ödüle, MHP Genel Merkezi ve Malatya Belediyesi binasına layık görüldü. Ödül projenin mimarı olan şehir planlamacısı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'e verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title