Haberler

Liselilerden Tekirdağ'da Özgecan Eylemi

Tekirdağ’da liseli öğrenciler, Özgecan Arslan’ın vahşice öldürülmesini oturma eylemi ve yürüyüş yaparak protesto etti.

Tekirdağ'da liseli öğrenciler, Özgecan Arslan'ın vahşice öldürülmesini oturma eylemi ve yürüyüş yaparak protesto etti. Eyleme destek veren eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, idamın tartışılmasından yana olduğunu söyledi.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'da Özgecan Arslan için protesto gerçekleştirildi. Tuğlalı parkta yapılan protestoda 100'e yakın kişi 'Özgecan Ölümsüz' sloganları ile önce oturma eylemi yaparak Özgecan'ın katillerinin idam edilmesi gerektiğini söyledi.

Grup adına konuşan Özge Altuntaş, Türkiye'de her gün 22 kişinin tecavüze uğradığını söyleyerek, "Bu tecavüzlerin çok az bir kısmı açığa çıkarken, belki binlerce, on binlerce ise toplumsal baskı ve böyle vakalarda kadını suçlu gösteren erkek egemen zihniyet nedeni ile gizli kalıyor. Üzeri örtülüyor. Yaşanan binlerce rakamdan sadece biri Özgecan. Eğer böyle vahşice ve canice katledilmemiş olsaydı ya toplum baskısından dolayı susacak yada bunu dile getirdiğinde toplum tarafından suçlanarak dışlanacaktı. Mini etek giymeseydi, okula gitmeseydi, sokağa çıkmasaydı, dişi köpek kuyruk sallamasaydı bunlar olur mu? İşte bu ve bunun gibi kadına yönelik algılar insani vicdanın katilidir. Vurup, yakıp öldüren katillerden daha büyük suçludur bu algı. Bu algı katilleri doğrudan ellerine silahı veren de tetiği çeken algıdır. Kızlarımızı insani en içgüdüsel davranışları bir günahmış ayıpmış gibi devamlı baskı altında tutarak yetiştirmek yerine oğullarımızı, kadını bir cinsel obje, bir eşya, bir mal ve hiçbir önemi olmayan değersiz bir varlıkmış gibi değil de bir insan olarak görebilmesini sağlayacak şekilde yetiştirebilseydik. Bu tarz toplumsal cinayetlerin de önlenmesinde gerek davranışlar ve gerek söylemleriyle topluma örnek göstermesi gereken devlet kademelerindeki kızları toplumda ayrışmaya neden olacak ve halkı galeyana getirecek bu tarz olayları önlemekten ziyade teşvik edecek söylemlerinden dolayı biz insanlar olarak kınıyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından Nihat Doğan'ın paylaşımına tepki gösteren grup Nihat Doğan'ın sanatçı olmadığını haykırdı.

ESKİ BAKAN'DAN ÖZGECAN EYLEMİNE DESTEK

Tekirdağlı eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin de eyleme destekte bulundu. Tuğlalı parkta toplanan gruba elindeki Özgecan posteri ile destek veren eski Aytekin, Özgecan öldürüldüğünden beri ülkenin büyük üzüntü içerisinde olduğunu belirterek, "Yasal ya da eğitim ne derseniz Türkiye'de bir eksiklik var. Kadınına sahip çıkmayan gencine sahip çıkmayan insanlar hunharca öldürülüyor. Gencecik insanların özellikle kadınlarımızın katledilmesi insanlık suçundan öte caniliktir. Ben çok üzgünüm. Bütün kadınlarımızın başı sağ olsun. İdamın tartışılmasından yanayım. Katillerin hak ettiği cezayı alması gereklidir" dedi.

Basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba izin verildi. Gruba destek veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise kadınların ve Türkiye'nin ortak tepki gösterdiğini, bunların yaşanmaması gerektiğini söyledi.

Tuğlalı Parktan Tekira AVM önüne kadar yürüyüş gerçekleştiren gruba vatandaşlar da eşlik ederken bir araç sürücüsü kornayla tepki gösterdi. Bir süre kornasıyla tepki gösteren sürücü emniyet güçleri tarafından uzaklaştırıldı.

Yürüyüş Köprübaşı mevkiinde son buldu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Aytekin Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

taner ozan kayamobilWeb@haberler.com:

Siz değilsiniz efendim başka bir araçla husumetleri oldu.

0
0
yanıtYanıtla
Beste DüzyurtmobilWeb@haberler.com:

Son paragraf yalan O arabada bende vardım. Yürüyüşe destek amaçlı çaldık o kornayı. Bu haberi yazan gazeteci hakkında yasal işlem başlatıcam

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title