Haberler

Lise Spor Takımları ÖzÜ Cup'ta Buluşuyor

Güncelleme:

'ÖzÜ Cup Liselerarası Spor Turnuvası 2015' Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Spor Merkezi'nde yapılan törenle başladı.

Basketbol, voleybol, yüzme, satranç ve yelken dallarında yapılacak ve 21 Nisan'a kadar sürecek olan turnuvaya Galatasaray Lisesi, Hisar Eğitim Vakfı Hisar Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, İstanbul Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Özel Alev Lisesi, Özel Alman Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi, Özel Ataşehir Doğa Lisesi, Özel ENKA Lisesi, Özel Eyüboğlu Lisesi, Özel Irmak Lisesi, Özel Kapı Uluslararası Okulu, Özel Saint Joseph Lisesi, Özel Sezin Lisesi, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi, Vefa Lisesi ve VKV Koç Özel Lisesi olmak üzere toplam 18 lise katılıyor.

Özyeğin Üniversitesi Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reha Civanlar konuya ilişkin olarak, "Öğrencilerimizin akademik başarıları kadar, sportif ve sosyal yönden de gelişimlerine büyük önem veriyoruz. 24 spor takımımız geçtiğimiz akademik yılı toplamda 13 kupa ve 100'ün üzerinde madalya alarak tamamladı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu' bu yıl, Türkiye'de 2013-14 Akademik Yılı'nda faaliyetlere katılan 147 üniversite arasında yapmış olduğu sportif başarı sıralamasında, Özyeğin Üniversitesi' nin 'spor alanında en başarılı ikinci üniversite' olduğunu açıkladı. Gurur duyduğumuz bu başarıları devam ettirmek ve başarılı sporcuların üniversitemizde öğrenim görme şansına sahip olabilmesi hedefiyle üniversite adaylarına çeşitli oranlarda sporcu bursu imkânı sunuyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz turnuvamızın üçüncüsünü bu yıl 18 seçkin lisemizden sporcuların katılımıyla gerçekleştirmekten mutluluk duyuyorum ve tüm takımlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Galatasaray İstanbul Çekmeköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title