Haberler

Lise Öğrencileri Hayata Bir Adım Önde Başladı

Güncelleme:

İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi öğrencileri hayata bir adım önde başladı.

İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri, 16 Aralık 2013'te okullarında düzenlenen telc A2 Almanca sınavına katıldı. Bu yıl üniversite sınavına hazırlanan 12. Sınıf öğrencileri Almanca seviyelerini, uluslararası geçerliliği olan telc- language tests sınavları ile belgeleyerek portfolyalarına değer kazandırdılar. Öğrenciler üniversite eğitimi öncesi aldıkları ikinci yabancı dil olan Almancayı uluslararası geçerliliği olan bir belge ile derecelendirerek geleceğe daha emin adım atabilecekler.

telc Türkiye temsilcisi Yeşim Düzakar Türkiye'de dil eğitiminin önemsendiğini ancak bilgi seviyesinin sertifikalandırılmasının ihmal edildiğini söyledi. Düzakar "İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi ile yaptığımız bu çalışma sayesinde çocukların hayatlarına bir farkındalık getirerek, yabancı dil eğitimi ve bu eğitimin seviyesini gösteren sertifikanın onlar için ne kadar önemli olduğu anlatabileceğimiz için mutluyuz" dedi.

telc hakkında:

telc – The European Language Certificates

AVRUPA DİL SERTİFİKALARI

Genel Bilgi

telc – language tests, Almanya Halk Eğitim Merkezleri Birliği'nin (DVV) bir kuruluşudur. Kamu yararına çalışan ticari kuruluş statüsünde olduğu için elde ettiği tüm kârları eğitim alanına yatırmakla yükümlüdür.

40 yılı aşkın bir zamandan bu yana sınav geliştiren telc – language tests, ilk sertifika sınavını İngilizce olarak 1968 yılında hazırlamıştır. O günden bu yana Avrupa'da üç milyonu aşkın kişi bu sertifika programı içerisinde yer alan sınavlara katılmıştır.

ALTE Üyeliği

telc – language tests 1995 yılından beri ALTE (Association of Language Testers in Europe) üyesi olarak birliğin koymuş olduğu kalite standartlarına uyar, diğer üyeler gibi sürekli denetlenir ve diğerlerini denetler.

telc – language tests Avrupa Dil Testleri Sunucuları Birliği (ALTE) üyesi diğer sınav geliştirici kurumların aksine, sadece kendi ülkesinin dilinde değil, halen 20 değişik ülkede, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Türkçe, Arapça, Rusça, Çekçe, Lehçe ve Portekizce dillerinde olmak üzere 11 ayrı dilde sınav hazırlayan ve yıllık olarak ortalama 250.000 Avrupa Dil Sertifikası vermekte olan bir kurumdur.

Türkiye'de telc – language tests

Uluslararası tanınırlığı olan telc dil sertifikalarını Türkiye'de yaygınlaştırmak ve öğretmenleri yabancı dil eğitimindeki modern yaklaşımlar konusunda çeşitli eğitim seminerleri ile desteklemek amacıyla 2009 yılında İstanbul'da bir irtibat bürosu açılmıştır.

Bu kapsamda ağırlıklı olarak dil okulları, özel okullar ve üniversiteler olmak üzere Türkiye geneline yayılmış yaklaşık 30 lisans partneri ile telc sınavları uygulanmaya başlanmıştır.

Nisan 2011'de T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile imzalanmış olan işbirliği protokolü kapsamında lisanslandırılan altı halk eğitimi merkezinde Aralık 2011 itibariyle A1, A2, B1 ve B2 seviyelerindeki İngilizce ve Almanca telc sınavları gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

Avrupa'da telc – language tests

Avrupa Konseyi'nin belirlemiş olduğu standartlar doğrultusunda (CEFR) 11 ayrı dilde ve 6 seviyede 70'in üzerinde sınav uygulanan telc – language tests tüm Avrupa'da 3.000' den fazla sınav merkezi ve 12.000'ı aşkın sınav yetkilisi olan bir test sunucusudur.

Ayrıca telc – language tests, Alman ve Avusturya hükümetleri tarafından görevlendirilerek vatandaşlığa geçiş sürecinde talep edilen dil sınav belgesi olarak kabul görmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title