Haberler

'Ligden Çekilebiliriz..!"

Fenerbahçe’nin beklenen basın toplantısı çok sayıda basın mensubunun katılımı ile gerçekleştirilirken, sarı-lacivertli kulübün üç yöneticisi Mahmut Uslu, Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda aleyhte gelişen hakem hataları nedeniyle dün Türkiye Futbol Federasyonu'na giderek başkan Yıldırım Demirören ve federasyon profesyonelleriyle bir araya gelen ve yaşanan hatalardan dolayı duydukları rahatsızlığı en üst düzeyde ileten Fenerbahçe'de bugün yöneticiler Mahmut Uslu, Deniz Aytöre, Şekip Mosturoğlu ve Erhan Türkoğlu basın toplantısı düzenlediler.

Toplantı Şükrü Saracoğlu 1907 Tribünü'nde çok sayıda basın mensubunun katılımı ile gerçekleştirilirken, toplantının en dikkat çekici anları Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'nun konuşması sırasında yaşandı.

Uslu: Ligden çekilme de dahil her türlü kararı alırız

Fenerbahçe aleyhine yapılan hakem hataları

Uslu, yayın havuzundan çıkmak başta olmak üzere ligden çekilmeye varacak kararlar almaktan korkmayacaklarını söyledi. Uslu'nun açıklamaları şu şekildeydi:

"Futbol sahalarına seyirci gelmesin istiyorlar. Başımıza iş gelsin istemiyorlar. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüyüz. 30 Mart'a yapılacak bir seçim var. Bu durumla ilgili hiç konuşmadık şu ana kadar... Biz sadece bu kulübü yönetmeye çalışıyoruz ama yönettirilmemeye çalışıyoruz. UEFA'ya gitmememiz için hala uğraşıyorlar. Bize UEFA'dan 2 yıl ceza çıktı ama biz 3 yıl ceza çekiyoruz."

"Bizim verdiğimiz vergiler ortada... UEFA'dan gelen cezalara rağmen biz, her yıl daha yüksek vergi verdik. Bu vergiler 3 tane Anadolu kulübünün bütçesine denk… Federasyonlara 30 milyonun üzerinde katkı ödüyoruz. Bunlar sponsorlardan ve seyirciden gelen para… Siz seyirciyi yasaklarsanız burayı nasıl yönetiriz. Zaten tüzük için bir genel kurul yapacağız. Gerekirse kongreden karar alır, tüzüğe madde koyar, ligden çekilme de dahil her türlü kararı alırız."

Fenerbahçe lehine yapılan hakem hataları

"MHK Başkanı ile 40 dakika konuştuk. Sivasspor maçında görev yapan çizgi hakemi topun oyuncunun göğsüne çarptığını görmüş. Böyle bir şey olabilir mi? Burada dışarıdan giren eller var. 30 Mart'ta seçim var diye konuşmak istemiyorum. Ama sonrasında konuşacağız. Neredeyse fırınlara haber verip, bunlara ekmek vermeyin diyecekler. Kulüpler Birliği'ne gitmiyoruz diye eleştiriliyoruz. Ama orada bir şey çözülmüyor. Orada sadece dedikodu yapılıyor."

"Süper Lig havuzu Aziz Yıldırım'ın başkanlık yaptığı dönemde 400 milyon dolara çıktı. Biz havuzdan 30-35 milyon dolar alıyoruz. Federasyon haksız yere 10 milyon dolar katkı alıyor bu anlaşmadan. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde bu yok. Aradık sorduk araştırdık. Böyle bir rakam yok.  Şu anda Fenerbahçe'den alınan para 25 trilyon. Gerekirse havuzdan da çıkarız. Biz bununla da mücadele ediyoruz. Bu değişecek. Bir kulüple bu kadar uğraşılmaz. Artık yeter. Bunu son uyarı olarak söylüyorum. Bundan sonra bu şekilde konuşmayız."

Aytöre: Avantaj değil adalet peşindeyiz

Deniz Tolga Aytöre'nin açıklamaları

Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşleri Sorumlusu Deniz Tolga Aytöre ise ellerinde Fenerbahçe aleyhine yapılanlarla ilgili çok argumanları olduğunu belirterek, avantaj değil adalet peşinde oladuklarını söyledi.

Kulüp olarak amansız bir adalet arayışı içinde olduklarını ifade eden Aytöre, "Bizim sorunumuz sistem sorunudur. Biz sistemle mücadele ediyoruz. Bizim tepkimiz sadece bize uygulanan ve gerçekle örtüşmeyen hakem raporlarına veya rakiplerimize yapılan hatalardan sonra özür dileyen ancak bize karşı suspus olan MHK başkanına, bizim toplantı talebimize hayır diyip rakiplerimize 2-3 kez toplantı düzenleyen kurullaradır" sözlerini kullandı.

"Bugün bıçağın kemiğe dayandığı değil delip geçtiği gündür" diye konuşmasını sürdüren Aytöre, "Bizim için insanların değil niyetlerin mükemmel olması önemliydi. TFF'ye de bunu ilettik" dedi.

Mosturoğlu: Halı saha maçına göre toplantı ayarlandı

Şekip Mosturoğlu'nun açıklamaları

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun geçmiş uygulamalarından örnekler verdi ve yayın havuzundan çıkma konusunda önemli açıklamalar yaptı.Sarı lacivertli yönetimin hukukçu üyelerinden Şekip Mosturoğlu da özellikle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun geçmiş uygulamalarından örnekler verdi ve yayaın havuzundan çıkma konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Biri başkan olmak üzere 7 üyeden oluşan PFDK içinde birbirine zıt görüşte 2 fraksiyonun bulunduğunu ve kurulun verdiği kararlarda başkanın tutumunun belirleyici olduğunu belirten Mosturoğlu, Tahkim Kurulu'nunsa başkanın halı saha maçına göre toplantı programını ayarldığını ifade ederek TFF kurullarında yaşanan başıbozukluklara değindi.

400 milyon dolarlık yayın havuzundan Fenerbahçe'nin aldığı payın, sağladığı marka değerine göre oldukça az olduğuna değinen Şekip Mosturoğlu, "Hiçbir kulüp yayın havuzundan çıkamaz diye bir sav var. Bu yaşanan haksız rekabettir. Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunacağız. Ayrıca havuzun adil dağtımıyla ilgili dava hazırlığımız da var" şeklinde konuştu.

Kaynak: TotemSpor.Com / Spor

Şekip Mosturoğlu Deniz Aytöre Mahmut Uslu Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title