Haberler

Lice'de Cami Yakınında 200 Kilo Patlayıcı Bulundu!

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde, cami karşısındaki bir yapı içerisinde, plastik varilde hazırlanmış ve 200 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş PKK'lılara ait el yapımı patlayıcı bulundu.

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nde güvenlik güçlerine yönelik sansasyonel eylem hazırlığı ihbarı üzerine operasyon düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, ilçede güvenlik güçlerine yönelik sansanyonel eylem hazırlığı yapıldığı ihbarını değerlendiren Lice İlçe Emniyet Amirliği ekiplerinin Kali Camii karşısında Mulla Mahallesi Diyarbakır Caddesi'nde bir adreste büyük miktarda patlayıcı madde düzeneği hazırlandığını tespit ettiği belirtildi.

BÜYÜK BİR VARİL İÇİNDE KABLO DÜZENEĞİ

Açıklamada, şöyle denildi:

"Güvenlik önlemlerinin alınması ardından bahse konu adreste arama gerçekleştiren güvenlik güçleri, büyük bir varil içerisinde kablo düzeneği olduğunu tespit etti.

YOK TRAFİĞE KAPATILDI, BOMBA İMHA UZMANLARI ÇAĞRILDI

Güvenlik güçleri tarafından yolun araç ve yaya trafiğine kapatılmasının ardından olay yerine bomba imha uzmanları çağrıldı.


200 KİLOLUK PATLAYICI TESPİT EDİLDİ

Lice Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na bağlı Bomba İmha Uzmanı ekip tarafından bomba dedektör köpeği ile yapılan incelemede, plastik varil içerisinde, yaklaşık 200 kilogram ağırlığında amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı olduğu tespit edildi.

DÜZENEK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Varildeki patlayıcı düzeneği etkisiz hale getirildikten sonra el yapımı patlayıcı olay yerinden kaldırıldı. Güvenlik güçleri tarafından boş araziye götürülen patlayıcı madde kontrollü bir şekilde imha edildi. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Yapılan araştırmalarda başka bir el yapımı patlayıcıya ve şüpheli şahısa rastlanmadı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Diyarbakır Valiliği Lice 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (4)

HDPLILIERHINDISTANA:

CAMI VE IMAN DÜSMANI HAINERMENIPKKLILAR ALLAH BELANIZI VERSIN

7
0
yanıtYanıtla
ahmet Can:

olum bu amonyum nitratları sağlayan firmalara bir baksanıza. Bunlar kilo kilo alınmıyor heralde toplu alımları kim yapmış nereden yapmış araştırsanıza bu kadar kafanız çalışmıyormu.

5
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

KIROLAR TOK YEDİMİ BAŞLARINA VURUYOR

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

türk milletine ülkemize söyle halal süt emiş bir korkusuz kahraman aslan yürekli bir cehenemde bir gelmeli bu vatana ihanet eden zerduşt hain etekli fistanlı komenist olanları ve liceyi böyle ceheneme cevirse ne alla taş üstünde taş baş üstünde baş insan üstünde insan bırakmıyacak bir cehenem azabı insan lazım bu cennet ülkeye yoksa işimiz yaş lice hain insanları canl canlı postlarını soyacak zerduşa etekliye haine ibere olsun vatan türkiye bayrak için kim bu cennet vatanı için hizmet etemezmi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title