Haberler

Leyleği Kümeste Besliyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Hacı" adlı leylekten genel görüntü- İşletmeci Selami Çınar'ın konuşması Leyleği kümeste besliyor- Bilecik'te, 3 ay önce gölet kenarında yaralı halde bulunan leyleğe bir restoran işletmecisi sahip çıktı- "Hacı" adı verilen leylek, tedavisinin ardından kümes hayvanlarıyla bir arada yaşamaya başladı Bilecik'te, 3 ay önce yaralı halde bulunan ve bir restoran işletmecisinin bakımını üstlendiği leylek, tedavisinin ardından kümes hayvanlarıyla bir arada yaşamaya başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Hacı" adlı leylekten genel görüntü- İşletmeci Selami Çınar'ın konuşması Leyleği kümeste besliyor- Bilecik'te, 3 ay önce gölet kenarında yaralı halde bulunan leyleğe bir restoran işletmecisi sahip çıktı- "Hacı" adı verilen leylek, tedavisinin ardından kümes hayvanlarıyla bir arada yaşamaya başladı Bilecik'te, 3 ay önce yaralı halde bulunan ve bir restoran işletmecisinin bakımını üstlendiği leylek, tedavisinin ardından kümes hayvanlarıyla bir arada yaşamaya başladı. Pelitözü Gölpark'taki gölet kenarında bulduğu kanadından yaralanmış leyleği tedavi ettiren işletmeci Selami Çınar, iyileşen göçmen kuşu kümese koydu.Kümes hayvanlarıyla aynı ortamda yaşayan leylek, kısa sürede vatandaşların da ilgi odağı haline geldi. Günün büyük bölümünde gölet etrafında gezen leylek, karanlığın çökmesiyle kümese dönüp, geceyi tavuk ve diğer kümes hayvanlarıyla bir arada geçiriyor.Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleği, sürünün göçü sırasında gölet kenarında kanadı kırık halde bulduklarını ve veterinere götürerek tedavisini yaptırdıklarını anlattı."Hacı" adını verdikleri leyleğin kanadının tam olarak iyileşemediğini bu nedenle kısa mesafeli uçuşlar yapabildiğini anlatan Çınar, şunları kaydetti: "Gölet çevresinde kısa uçuşlar yaptıktan sonra geri geliyor, buradan gitmiyor. Göletten kendisi besleniyor. Ana yiyeceklerinden birisi göletteki kurbağalar, bunun yanında biz de tavuk eti veriyoruz. Yabani hayvanlardan korumak için geceleri kümeste muhafaza altına alıyoruz. Yaklaşık 3 aylık bir dostluğumuz var. Onu doğal ortamında yaşatmak için çaba göstereceğiz. Çadırımızda tavuklar ve ördekler ile birlikte yaşıyor. Hatta köpekler leyleğe alıştı ve birlikte oynuyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Selami Çınar Pelitözü Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title