Haberler

Letonya Milli Maçı Öncesi A Milli Takım Basın Toplantısı Düzenledi

Hakan TARHAN,Riga-DHA Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Milli futbolcular Gökhan Gönül ve Adem Büyük, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın deplasmanda oynayacakları Letonya karşılaşması öncesi maçın oynanacağı Skonto Stadı'nda basın toplantısı düzenlediler.

Hakan TARHAN,Riga-DHA

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Milli futbolcular Gökhan Gönül ve Adem Büyük, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın deplasmanda oynayacakları Letonya karşılaşması öncesi maçın oynanacağı Skonto Stadı'nda basın toplantısı düzenlediler. Milli oyuncular yarınki Letonya maçından galibiyetle ayrılarak, gerçek güçlerini göstermek istediklerini belirtti.

Basın toplantısında yabancı bir gazetecinin sorduğu "Kornerlerde gol yememek için bir alıştırma yapıyor musunuz?" sorusuna sinirlenen Terim, "11 sene evvel tesadüffen eleme imkanını bulan o gün de milli takım idi. Bugün de milli takım. Birkaç kornerde bir takımın aleyhine gol oldu diye bu seviyedeki takımlara bu soru sorulmaz. Antrenmanları gol yemek için yapmıyoruz. Bulunduğumuz konum size bu şekilde soru sorma hakkı vermez. Sizin için çok büyük bir avantaj. Yarın daha iyi bu avantajı kullanırsınız belki. Ben kendi takımıma bakıyorum. Ama her takımı da ciddiye alıyorum. Her takım bizim için önemli. Her takıma saygı duyuyorum. Her takımın da bize saygı duymasını istiyorum" cevabını verdi.

"DÜŞTÜKTEN SONRA KALKIP DEVAM ETMEK ÖNEMLİ"

Terim, yollarına emin adımlarla devam edeceklerini ifade ederek, "Biz teknik adamlar oyuncularımızın her zaman yanındayız. Her durumda onlarla birlikteyiz. Özellikle de yakın olduğumuz zaman kötü olduğumuz zamanlardır. Arkadaşlarımız üzgünler. Hatta canımız bile acıyor diyebiliriz. Bu kadar iyi oynayıp kaybettiğimiz bir maç yüzünden. İzlanda da tam tersi olabilir ama buradaki maçta iyi oynayıp da kaybettiğimiz için tabii ki de üzgünüz. Yarınki maça oyuncularım konsantre olmuş durumda. Daha 8 maçımız var. Geriye düşebilirsiniz ama düştükten sonra kalkıp devam etmek önemli. Biz daha sırtımızı yere vermedik. Oyuncularımız da bizler de görüşeceğiz" dedi.

"NE BENİM NE DE OYUNCULARIMIN KAFASI ÖNDE DEĞİL, BAŞIMIZ DİK"

Hataları en aza indirip galibiyet için mücadele edeceklerini belirten tecrübeli teknik adam, "Ülkeler arasında takımlar arasında çok fark kalmadı. Herkes belirli bir şekilde oynuyor. Hele ki futbol kültürü olan ülkeler tabii ki çok çabuk toparlanıyor. Kazakistan galip iken 10 kişi olan Hollanda 82'de galip gelebiliyor. Her takım zaten direniyor. Şablonları var ve ona göre oynuyorlar. İsteğini arzusunu seyircisini oyuna kattığı zaman daha da iyi oluyor. Bizi üzen şey sadece böyle oynayıp da puan kaybetmek. Çek maçı berabere bitseydi bugün biz hayıflanıyor olacaktık. Ne benim ne de oyuncularımın kafası önde değil, başımız dik. Üzgünüz ama ümitle bakmaktan başka bir düşüncemiz yok. Yaptığımız hataları en aza indirip önümüze bakacağız" şeklinde konuştu.

"NE ONUR NE DE TOLGA KAYIPLARIN SEBEBİ DEĞİL"

Takım kadrosunda çok fazla değişiklik yapmayacağını kaydeden Fatih Terim, "Genel olarak aynı takımla sahaya çıkacağız. Çünki iyi oynadık. Ne İzlanda maçında Onur ne de geçen maçta Tolga kayıpların sebebi değil. Onlar bize çok maç kazandırmıştır. Buradan Onur'a da geçmiş olsun diyorum. Hedef göstermekten vazgeçelim artık. Oyun içerisinde ben oyuncuma sinirlenirim. Maçta herkesin hatası var. Oyuncularımın da benim de hatalarımız oldu. Bir iki değişiklik dışında değişiklik yapmayacağım" diye konuştu.

"OYUNCU ÜZÜLÜYOR İSE BEN ÜZÜLÜRÜM"

Terim, bir basın mensubunun, "Sizin ve oyuncuların morali nasıl?" sorusuna ise, "Gayet iyiyim. Moralim de iyi. Ama oyuncular üzülüyor ise bende üzülüyorum. Ben olayı çok yoğun yaşayan birisi olduğum için o olayın içinde çok daha fazla canım acıyabiliyor. Maçtan sonra ne eşim ne de çocuklarımla görüştüm. Hatta torunumla bile konuşmadım. Önümüzdeki işi halletmemiz gerekiyor. Dünya üçüncüsü bir takımdan bahsediyoruz. Benim gardım düşmedi. Çok daha iyi durumdayım. Çok daha dolu durumdayım. Alnımız açık başımız dik. Mağlubiyetleri galibiyetlerle halledersiniz. Allah başka sıkıntı vermesin" cevabını verdi.

Gökhan Gönül, Çek Cumhuriyeti karşısında aldıkları mağlubiyete üzüldüklerini ve artık konuşmayı bırakarak eyleme geçmeleri gerektiğini aktardı.

Gökhan Gönül "Çek Cumhuriyeti maçında ilk yarıda oynadığımız oyunun karşılığında mağlubiyet almamamız gerektiğini düşünüyorum. Hiçbirimiz de inancımızı yitirmedik, karalar bağlamadık. Bunlar olabilecek şeyler. Herkes bir şey söylüyor, bir şeyler düşünüyor. Söylemlerin bittiği eylemlerin başlaması

gerektiği noktada olduğumuzu düşünüyorum. Bu yüzden yarınki maçta artık konuşmayı bırakıp söylediklerimizi eyleme dönüştürmemiz gerekiyor. İnşallah yarınki maçı kazanırız"dedi.

Yaşanan sakatlıklardan sonra aday kadroya davet edilen Adem Büyük ise ay-yıldızlı takımda iyi bir arkadaşlık ortamı olduğunu anlatarak, "Kötü bir

başlangıç yapmış olabiliriz ama bu bazı gerçekleri değiştirmiyor. Daha oynanmamış 8 maçımız var, bunlardan biri yarın. Yarınki maçtan alacağımız 3 puanla gerçek gücümüzü göstereceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Gönül Fatih Terim Adem Büyük Letonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title