Haberler

Lefkoşa: KKTC'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 68. Yıldönümünde KKTC'de de Törenlerle Anılıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68. yıldönümünde KKTC'de de törenlerle anılıyor.

Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te KKTC genelinde sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve tören alanlarında, resmi ve özel kuruluşlarda bayraklar yarıya indirildi.

Başkent Lefkoşa'daki tören Atatürk Anıtı önünde saat 08.55'te başladı. Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkanı Fatma Ekenoğlu, Başbakan vekili ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Aydan Karahan, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Sabri Demirezen, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Hüsmen Akdeniz, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) Komutanı Tümgeneral Mehmet Eröz, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan, Yüksek Mahkeme Başkanı Vekili Nevvar Nolan, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ve diğer üst düzey kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri, siyasi parti, dernek, kurum ve kuruluş başkan ve temsilcileri, okullar ve vatandaşlar katıldı.

Tören, protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların yarıya indirilmesinin ardından, Anıt Özel Defteri'nin imzalanmasıyla tören sona erdi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, anıt özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, seni kaybedişimizin 68. yıldönümünde bir kez daha huzurundayız. Seni elbette sadece bedenen kaybettik. İlkelerin, çağdaş ve laik bir Türkiye Cumhuriyeti kurma konusundaki kararlılığın, o günlerde biz Kıbrıs Türk halkını da derinden etkilemiştir ve halen Kıbrıs Türkünün birliğinin en önemli yapıştırıcısı olmaya devam ediyor. Birlik ve beraberlik, tecrit altında yaşamaya zorlanan bir halk için en önemli silahtır. Bu silahı kuşanmış olmakla, haklarımıza sahip çıkma ve dünyayla bütünleşme yolunda, kararlılıkla yürüme yeteneğimizi sağlamlaştırıyoruz. Aziz Atam, huzurunda saygıyla eğilirken, KKTC halkının ilke ve devrimlerine bağlılığını bir kez daha teyit ediyorum".

Anma etkinlikleri çerçevesinde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde de "Atatürk'ü Anma Programı" düzenlendi. Törenlere, adada bulunan Türkiye Hentbol Milli Takımı da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title