Haberler

Lavrov-Daçiç Ortak Basın Toplantısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sırbistan'da- Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sırbistan'da- Lavrov: - "Büyük Arnavutluk'un yeniden doğması söylemleri, Balkanlar'da yeniden kan dökülmesi çağrısı anlamına geliyor, bundan dolayı endişe duyuyoruz"- Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç: - "Avrupa'nın bu kısmına gaz sağlanması konusunda Brüksel dahil tüm önemli faktörlerin ciddi yaklaşımı gerekiyor" Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Büyük Arnavutluk'un yeniden doğması söylemleri, Balkanlar'da yeniden kan dökülmesi çağrısı anlamına geliyor, bundan dolayı endişe duyuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sırbistan'da- Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Sırbistan'da- Lavrov: - "Büyük Arnavutluk'un yeniden doğması söylemleri, Balkanlar'da yeniden kan dökülmesi çağrısı anlamına geliyor, bundan dolayı endişe duyuyoruz"- Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç: - "Avrupa'nın bu kısmına gaz sağlanması konusunda Brüksel dahil tüm önemli faktörlerin ciddi yaklaşımı gerekiyor" Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Büyük Arnavutluk'un yeniden doğması söylemleri, Balkanlar'da yeniden kan dökülmesi çağrısı anlamına geliyor, bundan dolayı endişe duyuyoruz" dedi.Lavrov, Sırbistan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, başkent Belgrad'da Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile bir araya geldi. Basına kapalı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, Sırp mevkidaşıyla görüşmesinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında işbirliğinin geliştirilmesi konusunu ele aldıklarını, bu bağlamda AGİT misyonlarının Ukrayna için çok önemli olduğu konusunda aynı görüşleri paylaştıklarını söyledi. AGİT'in Balkanlar'da aktif olarak görevine devam etmesini desteklediklerini belirten Lavrov, Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova kentinde yaşanan son olaylar, Kosova'da hiç iyimser olmayan atmosfer ve Arnavutluk siyasetçilerin "Büyük Arnavutluk" söylemlerinin endişe verici olduğunu vurguladı. Lavrov, "Büyük Arnavutluk'un yeniden doğması söylemleri, Balkanlar'da yeniden kan dökülmesi çağrısı anlamına geliyor, bundan dolayı endişe duyuyoruz" diye konuştu.Sırbistan Dışişleri Bakanı Daçiç de "Büyük Arnavutluk" söylemlerine Batı'dan önemli bir tepki gelmediğine dikkati çekerek, Makedonya'nın iç işlerinin ise ülkesi Sırbistan'ı ilgilendirmediğini dile getirdi. Daçiç, şöyle devam etti: "Makedonya'nın iç işleri ve orada kimin iktidarda olacağı bizi ilgilendirmiyor. Sırbistan'ı, bölgenin tamamını, hatta Avrupa'yı da Makedonya'nın siyasi istikrarı ve güvenliği ilgilendirmeli, çünkü bunları bölge için en önemli konulardır. Dolayısıyla Makedonya'da son yaşanan ve diğer bölgelerde de yaşanan bu tür olayları biz sert şekilde kınıyoruz. Bunlar 'Büyük Arnavutluk nasyonalizmin' politikasıdır."Sırbistan'ın Rusya ile bazı jeo-stratejik konularda birlikte çalışmak istediğini ifade eden Daçiç, sadece Ukrayna üzerinden gelen boru hattının bölgelerine gaz getirmesinin sıkıntı doğurduğunu söyledi.Daçiç, "Avrupa'nın bu kısmına gaz sağlanması konusunda Brüksel dahil tüm önemli faktörlerin ciddi yaklaşımı gerekiyor. Avrupa'nın sadece Kuzey Akım değil, Güney Akım'a da ihtiyacı var, ismi ne olursa olsun. Gaz konusunda Avrupa'nın bu kısmı dışarıda kalamaz" dedi. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da dün gece gelen Lavrov, ziyareti kapsamında Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ve Başbakan Aleksandar Vuçiç ile bir araya gelecek.

Kaynak: AA / Politika

Sergey Lavrov Arnavutluk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title