Haberler

Laleli Fashion Shopping Festivali 3. Kez Kapılarını Açıyor

Güncelleme:

İstanbul'un en eski alışveriş merkezlerinden olan Laleli, 8-14 Eylül 2014 tarihlerinde Laleli Fashion Shopping Festivaline 3. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul'un en eski hazır giyim ve alışveriş merkezlerinden olan Laleli, 8-14 Eylül 2014 tarihlerinde 'Laleli Fashion Shopping Festivali'ne 3. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Laleli Sanayici ve İş adamları Derneği'nin (LASİAD) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile koordineli olarak gerçekleştirilecek olan "Laleli Alışveriş Festivali" 3. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Ağırlıklı olarak yabancı müşterilere hitap eden festival, mağaza ziyaretleri ve ikili görüşmelerin yanında farklı defileler ve aktivitelerle de alışverişi eğlenceli hale getirecek.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Laleli Alışveriş Festivali, Türkiye'de fuar organizasyonları dışında yapılan tek ticari organizasyon olması sebebiyle de bir ilk olma özelliği taşıyor. 7 bin işletmenin olduğu Laleli'den dünya pazarında 56 ülkeye ihracat yapılıyor.

Türkiye'nin dış ticaret hacminin arttırılması ve ülkeye direkt döviz girdisi sağlanması yönünden önemli bir yere sahip olan Laleli, düzenleyeceği 'Fashion Shopping Festival'inde bu yıl mevcut pazarların yanı sıra Afrika ülkelerinden de heyetleri ağırlayacak.

27 ÜLKE KATILIYOR

Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan, Özbekistan, Libya, Cezayir, Angola, Zambiya, Mali, Fas, Etiyopya, Tanzanya, Tunus, Sudan, Nijerya, İran, Senegal, Brezilya, Pakistan, Hindistan, Çin, Güney Afrika, Lübnan ve Gana olmak üzere toplam 27 ülkeden, asgari 5 kişiden oluşacak alım heyetlerinin davet edildiği festival, Ekonomi Bakanlığı ve İTO'nun da desteğiyle tasarımlar, mağaza ziyaretleri ve ünlü mankenlerin katılacağı defile ve aktivitelere de ev sahipliği yapacak.

Tekstil, deri ve aksesuarları, konfeksiyon, moda ve turizm sektörlerinin Laleli piyasasındaki temsilcisi olan LASİAD'ın Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Laleli'deki işletmelerin neredeyse tamamının satışlarını yurtdışına yaptığına ve ülke olarak 2023 yılı için belirlenmiş olan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine dikkat çekti. Eyyüpkoca, "Geçtiğimiz yıl ülke olarak toplam 151,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu şu anlama geliyor. İhracat yapan her bir fert 10 yıl sonrasında şimdikinden yaklaşık 3 kat fazla efor sarf edecek, yurtdışı satışlarsa en az üçe katlanacak. Dünya ölçeğinde gelişmiş ülkeler arasında yer almak istiyorsak buna mecburuz" diyerek tekstil/moda ve konfeksiyon sektörünü festivale destek vermeye çağırdı.

2023 YILI HEDEFİ İHRACATIN YÜZDE 5'İ

LASİAD Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, "2023 yılında Laleli ülke ihracatının yüzde 5'ini yani 25 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Bugünün koşullarında yaptığımız tüm çalışmalar, proje ve faaliyetler bu yönde ilerlemektedir. Özellikle festival ile paralel yürüttüğümüz alım heyeti programımız bizlere gelecek adına önemli sinyaller verecek, bölge firmalarımızın bakış açısını farklı kulvarlara yöneltecektir. Bu anlamda festival Laleli'nin tanıtımı ve farklı coğrafyadan gelen misafirlere sunumu yönünden muhteşem bir kombinasyon sunmaktadır" dedi.

Eyyüpkoca, "Bu festival, ülkemizin 2023 ihracat hedefi olan 500 milyar dolarlık rakama ulaşması adına Laleli olarak üstlenmeyi planladığımız yüzde 5'lik oran olan 25 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için bizlere büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle 27 ülkeden getirmekte olduğumuz alım heyetleri, yeni pazarlara açılmamız ve ekonomik gücümüzü pekiştirmemiz yönünden bizleri domine etmektedir. Bu amaçla bu yıl ilkini organize ettiğimiz "be to be" çalışmaları bölge firmalarımızın vizyonunu geliştirecek, yüzünü yıllardır dışa dönmüş olan Laleli'nin ticari potansiyelini fazlasıyla yükseltecektir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title