Haberler

"Lafa Gelince Demokrat, Uygulamada Otoriter"

Güncelleme:

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Erdoğan'ı eleştirerek, "Lafa gelince demokrat, uygulamaya gelince otoriter." dedi.

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Lafa gelince demokrat, uygulamaya gelince otoriter" dediMHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Lafa gelince demokrat, uygulamaya gelince otoriter" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan İrbeç, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin sürekli sert ve ayrıştırıcı demeçler verdiğini iddia ederek, "Hala bir Başbakan, '76 miyonun hizmetkarıyım' diyebiliyorsa, bu açık bir ayrımcılıktır. Lafa gelince demokrat, uygulamaya gelince otoriter" dedi.

İrbeç açıklamasına şöyle devam etti:

"Otokratik rejimlerde olduğu gibi, iletişim ve haberleşme tamamen kontrol altına alınmak istenmektedir. Bir Başbakan düşünün ki dünyada en fazla internet kullanan Türkiye gibi bir ülkede twittere kısıtlama getirmek istiyor. Bu ülkede herkesi kucaklayan bir Başbakan istiyoruz. Dürüst ve kibirsiz yönetici istiyoruz. Başbakan'ın etrafındaki brütüsleri istemiyoruz. Artık gençlerle yüzleşmenin zamanı gelmiştir. Başbakan ve brütüsleri ülkeyi çapulistan gibi gösterme eğiliminden vazgeçmelidir."

Hükümetin aymazlık içinde olduğunu, muhalefetin ise bu sınavda sınıfta kaldığını belirten İrbeç, "Mensubu olduğum MHP'nin, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili tavrında daha aktif olması gerektiği ülkücüler tarafından dile getiriliyor" değerlendirmesini yaptı. Bir soru üzerine İrbeç, eylemlerin başladığı süreçte yurt dışında olduğunu belirterek ancak Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin hassasiyetini paylaştığını söyledi. Eylemlere bundan sonra katılıp katılmayacağı sorusuna ise İrbeç, "Nerede, hangi yönde destek olurum, önümüzdeki günlerde görülür" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title