Haberler

Labioplasti Ameliyatı

ilandır
Güncelleme:

Estetik cerrahi uzmanı Op. Dr. Defne Erkara'dan aldığımız bilgilere göre: sıklıkla rastlanan genital estetik problemleri arasında gelen dış ve iç dudak sarkmaları ve hatta büyüklükleri Labioplasti ameliyatı ile düzeltilebilmektedir.

Burada öncelikli olarak dudakların yapısı öne çıkar. İç dudakların klitorisin üst kısmından vajina giriş kısmına doğru uzanan kıvrımlı yapılara isim verdiği bilinirken, kimi kadınlarda ise bu bölgenin üst dudağa göre biraz daha fazla ve taşkın vaziyette olduğu kabul görebilir. Fakat dış dudaktan taşan iç dudaklar her ne kadar bir sorun yaratmasa da estetik anlamda sıkıntılara neden olmaktadır. Kimi zaman ise dış dudaklar daha uzun ve daha anormal olabilirler. Sonuç olarak bu bölgedeki sıkıntılar doğrudan estetik zevke hitap ettiği için zaman içinde düzeltilmelidir.

İç dudaklarınile düzeltilebildiği görülürken, söz konusu ameliyatın kızlık zarı ile ilgili olmadığı da insanları rahatlatmaktadır. Bakire kızlar dahi bu ameliyatı olabilmektedirler. Hiçbir şekilde söz konusu ameliyat kadınlara zarar vermeyecektir. Peki, bu ameliyat nasıl yapılır?

Labioplasti Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

Bu ameliyat bir tür estetik ameliyatıdır ve genital bölge söz konusu olduğu için de hastanın uyuşması 2 farklı yola bağlıdır. İlk olarak genel anestezi akla gelirken diğer seçenek ise lokal anestezidir. Kendiliğinden eriyen dikişlerin kullanılmasının tercih edildiği bu tip ameliyatlarda kızlık zarı zarar görmeden korunurken kadınların gebe kalmasına, cinsel ilişkiye girmelerine ya da orgazma ulaşmalarına da hiçbir şekilde zorluk çıkmamaktadır. Bu ameliyat sonrası doğum yapmakta da sorun görülmez.


Daha çok idrar yapma ile ilgili soru işaretlerinin olduğu bu ameliyat çerçevesinde idrar yapılırken bir sıkıntı yaşanmayacağı da ortaya konulmuş olur. Ameliyat bölgesinde ağrı, sızı veya yanma gibi şikâyetler de görülmez. Yaklaşık 1 haftalık süre sonunda yara tamamen iyileşebilir ve ameliyatın olumlu yanları da yavaş yavaş görülmeye başlanabilir. Söz konusu ameliyatı geçiren kimseler için uzmanlar cinsel ilişkiye girme süresini 3 ya da 4 haftaya kadar uzatmıştır. Dışarıdan bir göz ile bakılınca söz konusu bölümüm deforme olmadığı ya da sorunlarla karşılaşmadığı anlaşılabilir. Yani estetik açıdan bu ameliyat kişiye büyük etkilerde bulunmaktadır.

Labioplasti Faydaları Nedir?

Anestezi ve teknik anlamda farklı yolların seçilebileceği bu ameliyat çerçevesinde müdahalenin ardından yapılacak olan kontroller de bir bu kadar önem arz eder. Çünkü ameliyat ne kadar ciddi ise kontroller de bir o kadar önemlidir. Hastanın bir an önce istediği görüntüyü alabilmesi ve sosyal hayata atılması gereklidir.İç dudakların uzun ve sarkık olmasından kaynaklanan enfeksiyon ve tahriş gibi dertlerden de bu ameliyat ile kurtulunmuş olur.

En güncel tekniklerin kullanıldığı ve en hijyenik ortamların yaratıldığı bu alanda dileyen herkes kendini doktora gösterebilir ve söz konusu seçeneğin gerçekleşmesini hâkim kılabilir. Kadınların daha hoş, sempatik ve estetik alt ve üst dudaklara sahip olması buna bağlıdır. Tıbbın her geçen gün kendini yenilemesi de büyük avantajdır.

Kaynak:

Advertorial Haberler Advertorial Haberler

title