Haberler

KYB'de Talabani Yerine 3 Genel Sekreter

Güncelleme:

KYB, tedavisi devam eden Celal Talabani'nin yerine Kosret Resul, Berhem Salih ve Hero İbrahim Ahmet'i Genel Sekreterlik görevine getirdi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), tedavisi devam eden Celal Talabani'nin yerine Kosret Resul, Berhem Salih ve Hero İbrahim Ahmet'i Genel Sekreterlik görevini yürütmekle yetkili kıldı.

KYB Politbürosu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde parti genel kongresinin ertelenmesi ve 30 Nisan'da yapılacak belediye ve valilik seçimlerinde aday belirleme gündemiyle toplandı.

Toplantıdan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan KYB Politbüro Üyesi Mele Bahtiyar,  daha önce 31 Ocak'ta yapılacağı ilan edilen parti genel kongresinin ne zaman yapılacağını yarınki toplantıda netleştireceklerini belirtti.

KYB Kurucusu ve Genel Sekreteri Celal Talabani'nin bir yılı aşkın bir zamandır Almanya'da tedavi gördüğünü hatırlatan Bahtiyar, "Genel Sekreter Yardımcıları Kosret Resul ve Berhem Salih ile Politbüro üyesi olan Talabani'nin eşi Hero İbrahim Ahmet Genel Sekreterlik görevini yürütmekle yetkili kılındı. Buna eş genel sekreterlik de diyebiliriz" şeklinde konuştu. - Süleymaniye

Kaynak: AA / Güncel

Celal Talabani Süleymaniye Ahmet Genel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title