Haberler

Kuzulara 'Gelin Hamamı'

İzmir’in Seferihisar ilçesindeki küçükbaş hayvan yetiştiricileri, damızlık olarak sattıkları kuzularını hamamda yıkayıp, yeni evlerine gelin gibi uğurluyor.

İzmir'in Seferihisar ilçesindeki küçükbaş hayvan yetiştiricileri, damızlık olarak sattıkları kuzularını hamamda yıkayıp, yeni evlerine gelin gibi uğurluyor.

Seferihisar'daki küçükbaş hayvan yetiştiricileri, damızlık olarak sattıkları kuzuları yeni sahiplerine vermeden önce hamamda yıkayıp, kına yakarak, gelinlik yaşa gelmiş evlatları gibi uğurluyor. Yetiştirdiği sakız cinsi koyunlarıyla Seferihisar'da nam salan Hasan Sudağ da bu geleneğin takipçilerinden biri.

Geçtiğimiz hafta sektörün liderlerini İzmir'de buluşturan 10. Agroexpo Eurasia İzmir Tarım-Hayvancılık Fuarı'na katılma kararı alan Hasan Sudağ'ın ilk işi, koyunlarını görücüye çıkarmadan önce yıkayıp, paklamak oldu. Hayvanlarını Seferihisar Kavakdere mevkiinde bulunan ve halk arasında Kleopatra Hamamı olarak bilinen kaplıcaya götüren Sudağ, kuzularını zorlu geçen kışın izlerinden arındırdıktan sonra fuar alanının yolunu tuttu. Ege Bölgesi'nin farklı yerlerinden getirilen 100'ün üzerinde hayvanın bulunduğu padoklarda sakız cinsi kuzularının temizliği ile dikkat çeken Sudağ, yeni bir çiftlik kurmak için damızlık hayvan arayan Şenay Özalaşar ile el sıkıştı. Canlı hayvan sergisinde Sudağ'ın hayvanlarının duruş ve temizlikleriyle ilk bakışta diğerlerinden daha farklı olduğunu söyleyen Şenay Özalaşar, 30 dişi ve 2 sakız koçunu Sudağ'dan satın aldı.

YENİ EVLERİNE 'SAKIZ' GİBİ GİTTİLER

Fuar sonrası hayvanları çiftliğine götürmek isteyen Şenay Özalaşar, Hasan Sudağ'ın, "Önce hamama gideceğiz" sözü üzerine önce şaşırsa da işin gerçeğini öğrenince, eşini dostunu çağırmadan edemedi. Koyunlarına evladı gibi özen gösteren yetiştirici ve çobanların hassasiyetinden etkilendiğini belirten Şenay Özalaşar, banyo faslının ardından çekirdek sürüsüyle çiftliğinin yolunu tuttu. Hem insan hem de hayvanlara saygı şeklinde özetlenecek bu geleneği yaşatmak için uğraştıklarını belirten Hasan Sudağ, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ile İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin çalışmasıyla gerçekleşen Halk Elinde Islah Projesi sonrası, süt ve et verimliliği bakımından dünya literatürüne girmiş önemli yerli ırklarımızdan olan sakız koyununun koruma altına alınmasının büyük bir kazanç olduğunu ifade etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seferihisar İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title