Haberler

Kuzey Kore, İnsanlar Üzerinde Kimyasal Silah mı Deniyor

Güncelleme:

Yaptığı katliamlarla gündeme gelen Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, kimyasal silahları insanlar üzerinde test ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Finladiya'ya kaçan Kuzey Koreli bilim insanı, Kim Jong Un rejiminin kimyasal silahları insanlar üzerinde test ettiğini ileri sürdü.

KANITLAR VAR

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap'a konuşan Kuzey Koreli insan hakları grubundan bir kaynak, Kuzey Kore-Çin sınırındaki araştırma merkezinden 6 Haziran'da kaçmayı başaran ve Finlandiya'ya sığınan bir biyolojik silah uzmanının kimyasal silahların rejim tarafından insanlar üzerinde denendiğine dair kanıtlar bulunduğunu söyledi. Lee soyadıyla bahsedilen kaynağın elinde, 15 gigabyte'lık bilgi içeren bir belleğin bulunduğu da iddia ediliyor.

"BENZER HİKAYELER DUYMUŞTUK"

ABD merkezli Kuzey Kore İnsan Hakları Komitesi Direktörü Greg Scarlatouiu, Fin gazetesi Helsingin Sanomat'a verdiği demeçte, söz konusu iddiaların güvenilir olduğunu söyledi. Scarlatouiu, "Geçmişte esir kamplarında insanlar üzerinde deney yapıldığına dair benzer hikayeler duymuştuk" dedi.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA İFADE VERECEK

Filipinler üzerinden ülkeyi terk ettiği belirtilen Lee'nin bu ay sonunda Avrupa Parlamentosu'nda ifade vermesi bekleniyor. Uluslararası Kriz Grubu Kuzey Kore Analisti Daniel Pinkston, konuya ilişkin Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, "Lee'nin Avrupa Parlamentosu'ndaki tanıklığının dikkatle takip edileceğini" belirtti.

"KURBAĞA VE BÖCEK YEMEYE ZORLANDIK"

Lee'nin iddiaları, Kuzey Koreli bir esirin "hapiste kurbağa ve böcek yemeğe zorlandıkları, ayrıca anastetik verilmeden kürtaj yapıldığı" yönündeki açıklamalarının hemen ardından geldi.

Birleşmiş Milletler, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un idaresindeki rejimin sistematik insan hakları ihlallerini kınamıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Kim Jong Un Güney Kore Kuzey Kore Dünya Haberler

500

Yorumlar (42)

Sarı çizmeli memed agaMobil-IOS:

Geleceğin tayyip erdoğanı :::))))

7
12
yanıtYanıtla
:

Hadi abd ne duruyon k. Koreye demokrasi götürsene özgürlük götürsene bak adamlar kimyasal silahta üretiyorlarmiş ne duruyorsun??? Hmmm orda petrolda yok sömürülecek başka bişeyde yok demi şeytan amerika

19
0
yanıtYanıtla
Mariner1907Mobil-IOS:

Böyle bir adam kesinlikle Türkiye'ye Lazım

12
7
yanıtYanıtla
rasim:

Bize ne denerse denesin

2
12
yanıtYanıtla
tc 3444:

gel birazda doguda dene insanlik icin

7
6
yanıtYanıtla
NURSUZ-KEMALiST:

nursuz kemalist

4
9
yanıtYanıtla
Igor kaslofsky:

Bu kuzey korreye hayranim aclik var yokluk var baski var atom bombasi var burda ozgur olmadigini hissedenler buyurun koreye bakalim bu ulkemixin be eksigi veya ne fazlasi var

5
7
yanıtYanıtla
ROJ SELIM:

Bu Türk Basını cok yalancı

8
3
yanıtYanıtla
Strongdick:

Kuzey kore ye yolunuz düşerse Kim Jong un ülkesinde çok sevilen bir lider olduğunu görürsünüz. Halkın onu öyle sever ki protestoya bile rastlamazsınız. Kim Jong o kadar iyi bir liderdir ki Kuzey Kore de gazetelerde basında hakkında bir tane olumsuz habere bile rastlamazsınız. O sadece lider değil bir öğretmendir, ekonomi uzmanıdır aynı zamanda komutandır.

2
8
yanıtYanıtla
ÖLÜM:

GÜL SEN ANCA BU DÜNYADA GÜLECEKSİN. DÜNYADA BU ETTİKLERİN ÖBÜR TARAFTA AYNEN SANA UYGULANACAK.

7
3
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title