Haberler

Kuzey Kore'den ABD'ye Tehdit

Güncelleme:

Kuzey Kore Savunma Komisyonu tarafından yayımlanan açıklamada "ABD, topraklarında göreceği en korkunç felaketin yaklaştığını bilmelidir" dedi.

Kuzey Kore, ABD gibi "gangsterlerle" görüşmeyeceğini belirterek ABD'yi savaşla tehdit etti.

"GANGASTER ABD"

Kuzey Kore Savunma Komisyonu tarafından yayımlanan açıklamada, "Emperyalist ABD gibi gangsterlerin Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı askeri stratejisi savaş çıkaracak düzeye geldi. Kuzey Kore ordusunun ve halkının buna cevabı ABD'ye en acı felaketleri tattırmak olacaktır. ABD, topraklarında göreceği en korkunç felaketin yaklaştığını bilmelidir" ifadesi kullanıldı.

AÇIKLAMA İNGİLİZCE YAYIMLANDI

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un isteğiyle İngilizce yayımlanan açıklamada, ABD'nin Güney Kore'yle ortak askeri tatbikatlar düzenleyerek Kore yarımadasını savaşa sürüklediği iddia edildi. Açıklamada, Kuzey'in, ideolojisini yok etmeye ve sosyal sistemini devirmeye çalışan ABD'yle müzakere masasına oturmaya ne ihtiyacı ne de isteği olduğu belirtildi.

KÖTÜ OLAN İLİŞKİLER GEÇEN AY DAHA DA KÖTÜLEŞMİŞTİ

İki ülke arasındaki zaten kötü olan ilişkiler, ABD'nin geçen ay Sony'ye yönelik siber saldırılardan Kuzey Kore'yi sorumlu tutması ve Kuzey Kore'ye "orantılı ve zamanını kendilerinin belirleyeceği" bir yanıt vereceklerini söylemesi üzerinde daha da gerginleşmişti.

ABD'Yİ NÜKLEER SİLAH KULLANMAKLA TEHDİT ETTİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın, 22 Ocak'ta verdiği röportajda, Kuzey Kore rejiminin çökeceğini söylemesinin ardından Kim Jong-un Obama'ya hakaret dolu cevaplar vermiş ve ABD'yi herhangi bir savaş durumunda nükleer silah kullanmakla tehdit etmişti.

Bu hafta başına kadar ABD'yle görüşmeye yeşil ışık yakan Kuzey Kore'nin görüşmelerin kendi topraklarında yapılması ısrarı, görüşmelerin iptal edilmesine neden olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Kuzey Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (36)

ciwanmobilWeb@haberler.com:

Kürd halkı Amerikan halkının yanındadır. Dinimizden vazgeçeriz Amerikadan asla

4
37
yanıtYanıtla
UZMAN:

BU KUZEY KORE LİDERİDE BİZİMKİSİ GİBİ KENDİNİ BİRŞEY SANIYOR :)) YARIN KOBANİ OLAYLARINDA OLDUĞU GİBİ BU DA YEDİĞİNİ YUTAR :)

11
28
yanıtYanıtla
hdomobilWeb@haberler.com:

kuzey koreye helal emperyalist köle tuccarlarina baskaldiri yapmistir darisi korkak araplara

30
0
yanıtYanıtla
mardinli:

civan mısın nesin kürtlerin adını bozma bir kürt olarak islam dini için kendimi feda ederim . sen kürt falan da değilsin. pravaketör den başka biey değilsin

23
0
yanıtYanıtla
cannnmobilWeb@haberler.com:

Hayalet gelir bırakır atomu uykunda buharlaşırsın haberin olmaz çiçeğim,kime atar yapıyon.abd nin senden üteceği bişey olsa gerçi çoktan dalmıştı sana

19
3
yanıtYanıtla
ciwanmobilWeb@haberler.com:

Hooop kendine gel kim yong. Amerikaya dokunmak Kürdlere dokunmak olur. Biz babamıza daima arka çıkarız. Amerika Kurdistan halkları kardeş halktır. Bizi kimse ayıramaz. Allahtan vazgeçeriz ama Amerikadan asla. Biji serok Obama.

3
18
yanıtYanıtla
OBJEKTİF:

DARISI KORKAK AKPYE

8
10
yanıtYanıtla
AaronMobil-IOS:

Dogru demisler !kahrolsun USA .

16
2
yanıtYanıtla
bedri:

kore sisteme karsi oldugu icin karalaniyor kaddafide sisteme karsiydi, sen sisteme karsiysan sana takilirlar

16
1
yanıtYanıtla
HİKAYE:

ısıracak köpek havlamazmış akıllı ol Amerika seni yok eder

5
12
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title