Haberler

Kuzey Kore, 2 Amerikan Vatandaşını Yargılamaya Hazırlanıyor

Kuzey Kore’ye yaptıkları ziyaret sırasında gözaltına alınan 2 Amerikan vatandaşının “saldırganca eylemlerde bulundukları” gerekçesiyle yargılanacakları bildirildi.

Kuzey Kore'ye yaptıkları ziyaret sırasında gözaltına alınan 2 Amerikan vatandaşının "saldırganca eylemlerde bulundukları" gerekçesiyle yargılanacakları bildirildi.

Kuzey Kore resmi ajansı KCNA, 24 yaşındaki Matthew Miller ile 56 yaşındaki Jeffrey Fowle'un, verdikleri ifadelere ve bir araya getirilen delillere dayanılarak yargılanmalarına karar verildiğini duyurdu.

Kuzey Kore'ye nisan ayında giriş yapan Fowle'un geçen ay otel odasına bir İncil bıraktıktan sonra ayrılma hazırlıkları yaparken dikkati çektiği belirtildi. Miller'ın ise 10 Nisan'dan önce tutuklandığı kaydedildi.

Dini faaliyetlerde bulunmanın son derece ağır şekilde cezalandırıldığı Kuzey Kore'de Güney Koreli bir misyoner geçen ay ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kenneth Bae adlı Amerikalı misyoner de  2013'te 15 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve 1953'te Kore Savaşı'nı sona erdiren ateşkesten bu yana en uzun süre hapis cezası alan Amerikan vatandaşı olmuştu.

Avustralyalı 75 yaşındaki John Short ise turistik bir bölgede Hristiyanlıkla ilgili broşür dağıttığı gerekçesiyle bir süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Short gözaltına alındığı süre içinde sorgulandığını ve işkenceye maruz kaldığını söylemişti.

Kuzey Kore'nin, menfaat temin etmek amacıyla gözaltına aldığı kişileri uluslararası topluma karşı pazarlık kozu olarak kullandığı düşünülüyor. ABD'nin tutuklanan Amerikan vatandaşlarının serbest bırakılması konusunda henüz gözle görülür bir başarı elde edemediği görülüyor.

ABD yönetiminin kıdemli insan hakları temsilcisi Robert King'in, tutuklanan kişilerle görüşme ve serbest bırakılmaları için müzakerelerde bulunmaya yönelik son girişimleri Kuzey Kore tarafından engellenmiş bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Matthew Miller Kuzey Kore İncil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title