Haberler

Kuzey Irak'taki Protestolar

Irak'ın Kerkük kentinde ortak bir bildiri yayınlayan siyasi parti temsilcileri, Süleymaniye ili ve ilçelerinde düzenlenen şiddet gösterilerinin durması için sükunet çağrısında bulundu.

Irak'ın Kerkük kentinde ortak bir bildiri yayınlayan siyasi parti temsilcileri, Süleymaniye ili ve ilçelerinde düzenlenen şiddet gösterilerinin durması için sükunet çağrısında bulundu.

Siyasi parti temsilcilerinin bir saat süren toplantısının ardından Kürdistan İslami Birliği Kerkük Teşkilat Sorumlusu İbrahim Halil, hazırlanan ortak bildiriyi okudu. Halil, ekonomik kriz ve başkanlık krizini protesto eden göstericilerin, şiddetten uzak, medeni şekilde eylemler yapmasını istedi.

Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise Süleymaniye'deki gösterilerin Kerkük'e sıçramasından korktuklarını dile getirerek, "Kerkük bu tür ağır yükleri kaldıracak durumda değil. Kerkük'te olası bir gösteriyi hiçbir vatandaşın desteklememesi gerekiyor. Gösteri ve protesto olaylarının, birileri tarafından suiistimal edilerek şehrin güvenliğinin bozulmasından endişeleniyoruz. Kerkük'ün güneyinde DAEŞ tehdidi var. Bu tür eylemler, kentin güvenliğine zarar verir" diye konuştu.

Öte yandan Kürdistan İslam Din Adamları Birliği Kerkük Şubesi Başkanı Molla İbrahim Berzenci yaptığı basın açıklamasında gösterilerin şiddetten uzak olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title