Haberler

Kuvvet Komutanlıklarında General ve Amiral Atamaları

ANKARA(AA) - Kuvvet komutanlıklarındaki 15 general ve 2 amiral yeni görev yerlerine atandı.

ANKARA(AA) - Kuvvet komutanlıklarındaki 15 general ve 2 amiral yeni görev yerlerine atandı.

Milli Savunma Bakanlığının Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli 15 general ve 2 amirale yönelik atama kararı Resmi Gazetenin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Tümgeneral Sinan Yayla, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanı oldu. Daha önce korgeneral rütbesindeki subayların yürüttüğü bu göreve Tümgeneral Yayla getirildi.

Harp Akademileri Komutanı ise Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz oldu. Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) görev süresi bir yıl uzatıldıktan sonra Harp Akademileri Komutanlığına atanan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, emekliliğini istemişti. Şanver'in yerine Harp Akademileri'nin yeni komutanı Tümgeneral Şaşmaz oldu.

Tümgeneral Mehmet Göktan 1. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı, Tümgeneral Kemal Başak ise 3. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak atandı.

Milli Savunma Bakanlığı Asal Daire Başkanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Tuğgeneral Mustafa Gönel, 52'nci Taktik Zırhlı Tümen Komutanı ise Tuğgeneral Kazım Dalkıran oldu.

Acartürk'e önemli görev

Genelkurmay 2. İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Başkanlığına ise Tuğgeneral İdris Acartürk atandı. Kamuoyunda "Askeri casusluk" olarak bilinen davada ceza alan Acartürk, yeniden yargılanmasının ardından beraat etmiş, temmuz ayının sonunda yapılan Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında tuğgeneralliğe terfi etmişti.

Tuğgeneral Mehmet Hakan Akyol Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığı Eğitim Tümen Komutanlığına, Tuğgeneral Saffet Akçin 95'inci Zırhlı Tugay Komutanlığına, Tuğgeneral Adem Haydar Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak ve NATO Güvenlik Yatırımları Daire Başkanlığına getirildi.

Aksaz'a yeni komutan

Tuğamiral Ali Çekiç ise Aksaz Deniz Üs Komutanı oldu. Tuğamiral Cemalettin Bozdağ Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığına atandı. Balyoz davasında ceza alan Bozdağ, daha sonra yeniden yargılanmasının ardından beraat etmiş, temmuz ayındaki şura toplantısında tuğamiralliğe yükselmişti.

8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İbrahim Dülger Hava Kuvvetleri Komutanlığı Proje Yönetimi Daire Başkanlığına getirilirken bu görevi yürüten Tuğgeneral Kadircan Kottaş ise 8. Ana Jet Üs Komutanı oldu.

Tuğgeneral İhsan Özdamar 3. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına atanırken Tuğgeneral Cemal Balıkçı Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sistemler Daire Başkanlığına getirildi. Balıkçı, astsubaylıktan subaylığa geçiş yapmış, temmuz ayındaki şura kararları kapsamında generalliğe terfi etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Milli Savunma Bakanlığı Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title