Haberler

Kuva-yi Milliye Kahramanı Kartallı Kazım Ölümünün 54'üncü Yılında Anıldı

Kuva-yi Milliye kahramanı Kartallı Kazım, ölümünün 54’üncü yılında mezarı başında anıldı.

Kuva-yi Milliye kahramanı Kartallı Kazım, ölümünün 54'üncü yılında mezarı başında anıldı.

Kuva-yi Milliye kahramanı Kartallı Kazım, ölümünün 54'üncü yılında bir anma töreni düzenlendi. Anma töreninde, Türk şiirinin unutulmaz şairi Nazım Hikmet tarafından 'Kartallı Kazım' olarak sembolleştirdiği Kuva-yi Milliye kahramanı İbrahim Göleber'in ruhuna Kuran-ı Kerim okundu. Yayalar Mezarlığı'nda gerçekleşen anma törenine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı Kazım'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, burada yaptığı konuşmada, "Bizler Kartal'a hizmet edenler olarak var olduğumuz sürece, Kartal'a hizmet eden herkesi anmaya devam edeceğiz. Ama bu sadece bizim anmamız değil, Atatürk'ün güzel bir sözü ile özetlemek istiyorum, 'Mazide muktedirken bütün gücüyle bu vatan için çalışmış olanlara, daha sonraki yaşamlarında sahip çıkmayan bir millet ayakta kalamaz'.Tabii hem emekliler için, hem de ölenler için, bize hizmet eden bizleri bu günlere taşıyanlara minnet duygusunu duymadığımız taktirde bu vatanın ayakta kalması mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Öz, konuşmasının sonunda anma törenine katılan vatandaşlara teşekkürlerini sunarak, "Bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Önünde saygı ve rahmetle eğiliyorum. Allah bize de sağlık ve sıhhat versin. Hep birlikte anmaya devam edelim. Sizlere bu konuda katkılarınız için de teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Altınok Öz Kartal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title