Haberler

Kutso Üyeleri Polonya ve Almanya İş Gezisinden Döndü

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından düzenlenen yurt dışı iş seyahatine katılan Batı Antalyalı iş adamlarının önemli ihracat bağlantıları ile yurda döndükleri bildirildi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) tarafından düzenlenen yurt dışı iş seyahatine katılan Batı Antalyalı iş adamlarının önemli ihracat bağlantıları ile yurda döndükleri bildirildi.

KUTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kutso üyesi firmaların yer aldığı iş seyahatine 21 iş adamı katıldı. Beş gün süren seyahatte Almanya ve Polonya'da çeşitli etkinlik ve toplantılar yapıldı. Seyahatin ilk iki gününde Almanya'da "Berlin Fruit Logistica 2017" fuarını gezen iş adamları burada çeşitli bağlantılar yapma imkanı buldu.

Heyet, Berlin'in ardından Polonya'ya geçerek burada üç gün boyunca çeşitli iş toplantıları gerçekleştirdi. İş adamları Polonya'da önce Polonya Türkiye Parlemento Dostluk Grubu Başkanı ve Federal Milletvekili Matusiak Grzegorz tarafından organize edilen toplantıya katılarak burada Polonyalı iş adamları ile karşılıklı görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Olcay Öztürk ve Büyükelçilik Uzmanı Yakup Can Doğru ile yemekte bir araya gelen heyet, Polonya'daki ticari fırsatlar hakkında bilgi aldı.

KUTSO Başkanı Murat Günay, KOSGEB tarafından desteklenen iş seyahatinin çok verimli geçtiğini vurguladı.

Bundan sonraki süreçte bölgedeki iş adamlarının yurt dışında bağlantı kurmaları için öncülük yapacaklarını belirten Günay, bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Günay, "Yurt dışı iş seyahatimiz oldukça verimli geçti. Firmalarımız yaptıkları olumlu görüşmelerin sonuçlarını Türkiye'ye döner dönmez almaya başladılar. İş adamlarımızın yaptığı bağlantılarla bazı ürünleri önümüzdeki günlerde ihraç edecekler. İnşallah bundan sonraki süreçte bu gibi iş seyahatlerimiz sürecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kumluca Almanya Polonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title