Haberler

Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zulmün, katliamın, terörün ve işkencenin ve daha nice dinimizce ve elbette Peygamberimizce kötülenmiş, yasaklanmış fiilin dünyanın dört bir yanında her gün, her an işlendiği bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zulmün, katliamın, terörün ve işkencenin ve daha nice dinimizce ve elbette Peygamberimizce kötülenmiş, yasaklanmış fiilin dünyanın dört bir yanında her gün, her an işlendiği bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı'ndaki konuşmasına, "Allah'ın salat ve selamı, efendimiz, rehberimiz, canlar canı Muhammed Mustafa'nın ve ehlibeytinin üzerine olsun" diyerek başladı.

"Allah'ın selamı, Ashab-ı Kiram'ın ve 14 asırdır insanlığı aydınlatan tüm alimlerin, evliyaların, gönül insanlarının üzerine olsun" diyerek sözlerine devam eden Erdoğan, "Doğumunun sene-i devriyesinde, Kutlu Doğum'u bir kez daha idrak ettiğimiz için Rabbime hamd-ü senalar ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Muhammed'in şefaatine bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, "Cümlemizin, mahşer günü şefaat lütfuna sahip yegane kişi olacak Peygamberimizin divaül hamd sancağı altında toplananlar içinde olmasını, temenni ediyorum. Dünyada gelmiş geçmiş tüm ümmetlerin en hayırlısı olan İslam ümmetinin mensupları olarak Peygamberimizin şefaatiyle hesap gününden mahcup olmadan çıkmamızı Rabbimden niyaz ediyorum" diye konuştu.

Bu yıl "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" mesajıyla yapılacak Kutlu Doğum'un, alemi İslam ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dilediğini aktaran Erdoğan, "Bir kez daha Hazreti Nebi'yi tüm kalbimizle, tüm ruhumuzla anmamıza vesile olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza, sayın Başkana ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

"Hazreti Muhammed Mustafa için biz ne söylesek eksik kalır"

Erdoğan, 400 yıl önce İstanbul'da yazılmış bir hilyede "Gönüllerde taht kuran ey sultanlar sultanı, sana Levlak demişken alemlerin Rahman'ı, senin vasıflarını nasıl döküp sayayım. Lütufların sayısız, nasıl nokta koyayım" şeklinde ifadelerin bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Alemlerin Rabbinin övdüğü Hazreti Muhammed Mustafa için biz ne söylesek eksik kalır, ne söylesek yetersiz kalır. Bize düşen onun şanına yakışır bir ümmet olmak için çalışmaktır. Kutlu Doğum etkinliklerini bu bakımdan, bizi sünnete daha da yaklaştırmanın, daha da bütünleştirmenin vesilesi olarak görüyorum ve ümmetine tavsiye ettiği sadelikte ve samimiyette yapılan Kutlu Doğum etkinliklerinin rahmet ve bereket kaynağı olacağına inanıyorum."

"Müslümanlar olarak birlikte yaşama imtihanına tabiyiz"

Alvarlı Efe Hazretleri'nin "Derde dermandır Muhammed sohbeti. Nur-i imandır Muhammed ülfeti. Rahmet-i Rahman dilersen ey Kiram. Ver Habib-i Kibriya'ya çok selam" dediğini aktaran Erdoğan, insanın nefis sahibi bir varlık olarak diğer tüm yaratılmışlardan farklı olduğunu söyledi.

Erdoğan, bu nefsin, insanları aklı ve vicdanıyla bulması gereken doğrulara ulaşmaktan alıkoyduğunu kaydederek, "Esasen ilk peygamber Hazreti Adem'den son peygamber Hazreti Muhammed'e kadar tüm elçiler, insanlığa aynı dini, aynı ilahi emri tebliğ etmişlerdir. İnsanları akıl ve vicdan ölçüsüne, yani yaratanın belirlediği sınırlar içine, bunun idrakinde ve sorumluluğunda olmaya davet eden peygamberler silsilesinin en üzerinde hiç şüphesiz sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed vardır" diye konuştu.

İlk yaratılıştan bugüne insanlar arasındaki bu tür farklılıkların Allah'ın kainatta kurduğu ilahi nizamın işareti olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kur'an da Allah'ın 'dileseydi herkesi iman üzerinde yaratacağı' ve 'tek ümmet' yapacağı, fakat bu şekilde yaratılmayarak sahip olduğumuz nimetler için imtihana tabi tutulduğumuz ifade ediliyor. Bu çok anlamlıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bu yıl ki Kutlu Doğum etkinliklerinin teması olan "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı"nın kaynağının da burada bulunduğuna işaret ederek, "Evet Müslümanlar ve tüm insanlar olarak birlikte yaşama imtihanına tabiyiz. Bu imtihanı başarmanın, birlikte yaşamanın ahlakını güçlendirmenin yolu da Peygamberimizin örnek hayatından ve bizlere tavsiyelerinden geçiyor" dedi.

"Batı toplumları ciddi bir inanç buhranı yaşıyor"

Günümüz dünyasına bakıldığında bu imtihanın çok çetin bir şekilde sürdüğünü gördüklerini aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Acaba bu imtihanı başarabiliyor muyuz? Acaba bunu şu anda başarmanın ötesinde böyle bir derdimiz var mı? Bunu yaşıyor muyuz? Zulmün, katliamın, terörün ve işkencenin ve daha nice dinimizce ve elbette Peygamberimizce kötülenmiş, yasaklanmış fiilin dünyanın dört bir yanında her gün, her an işlendiği bir dönemden geçiyoruz. Batı'da giderek yaygınlaşan İslamofobi, kitabımız ve Peygamberimiz başta olmak üzere tüm kutsallarımıza yönelik topyekün bir saldırı haline dönüşüyor. Kendileri ciddi bir inanç buhranı yaşayan Batı toplumlarının İslamı ve Müslümanları hedef alarak, buradan çıkış yolu aramak gibi çok yanlış bir yola girdiklerini üzüntüyle müşahede ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer yanda ise İslam dünyasının sadece paramparça bir görüntü içinde olmakla kalmadığını, her yerde kardeşin kardeşi öldürdüğü vahim bir tablonun karşılarına çıktığını dile getirdi.

Suriye, Irak, Yemen, Libya, Filistin, Myanmar, Türkistan başta olmak üzere pek çok yerde, on milyonlarca Müslüman'ın muhacir durumuna düşürüldüğüne işaret eden Erdoğan, "Biz Türkiye olarak ülkemize gelen muhacir kardeşlerimize her türlü yardımı yapıyor, her türlü kolaylığı gösteriyoruz. Birlikte yaşama ahlakına sıkı sıkıya sarılarak, tüm imkanlarımızı seferber ediyor, kapılarımızı ve yüreğimizi açık tutuyoruz. Çünkü bizde bir ensar kültürü var. 'Bunu yerine getirmemiz gerekir' diyoruz ama diğer ülkelerin bilhassa da İslam ülkelerinin çoğunda, aynı durumun söz konusu olduğunu maalesef söyleyemeyiz" şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title