Haberler

Kutlu Doğum Haftası

Elazığ'ın Keban ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Elazığ'ın Keban ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Keban Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından Elektrik Üretim Anonim Şirketi Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen program, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, yaptığı konuşmada, insanoğlunun Rabbine kulluk etmek için yaratıldığını söyledi. İnsanın eşrafı mahlukatı olarak meleklerden dahi üstün olarak yaratıldığını belirten Baskın, meleklerde nefis olmadığını ve insanlar gibi imtihanda bulunmadıklarını ifade etti.

İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahiner ise Müslüman ülkelerin sıkıntılar yaşadığını dile getirdi. Özellikle üç aylar hürmetine bu konu üzerine dua etmelerini isteyen Şahiner, "Bu üç aylarda yaptığımız dualar hürmetine İslam alemine rahmeti ile tecelli eylesin. Bir ikinci husus, ülkemizde hepimizi tedirgin eden, hatırımıza düştükçe içimizi karartan ve Müslüman ülkelerdeki yakılan fitne ateşinin bir benzerini ülkemize sıçratmak isteyen maalesef insanlar var. Allahu Teala bu tür insanlara fırsatlar vermesin." diye konuştu.

İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan da bu yılki kutlamalarda temanın "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet - İnsanlığı Yaşatmak İçin, Gelin Birlik Olalım" olarak belirlendiğine dikkati çekerek, müftülük olarak bu konu özelinde etkinlik düzenlediklerini kaydetti.

Programa katılan Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Yücel, "Hazreti Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu konferans verdi.

Konuşmaların ardından, sinevizyon gösterimi yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler ve ilahiler okundu.

Semazen ekibinin sahne aldığı programda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Keban Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title