Haberler

Kütahya Milletvekili Bal Açıklaması

"Karşımızda hukuku kontrol altına almaya çalışan zihniyet var"

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "karşılarında, hukuku kontrol altına almaya çalışan zihniyetin olduğunu" öne sürdü.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söğüt şenliklerindeki konuşmasına işaret ederek, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bırak cihan devleti meselesini, 49 konsolosluk mensubuna ne oldu, onun hesabını ver. Bu ülkenin itibarını dünyada nasıl erittiğinizin hesabını verin" ifadelerini kullandı.

Milletin kandırılmaya devam ettiğini ileri süren Bal, iktidarın, "dağda sıkışmış, şehirde destek bulamayan, meydanları dolduramayan terör örgütünü güçlendirdiğini" iddia etti. Örgüte silah verilip verilmemesinin tartışıldığını öne süren Bal, "Hangi çözümden bahsediliyor? Muş'ta 3 okulu ateşe veriyorlar. Örgütün kendi mahkemesi olduğu gibi kendi okulunu kuruyor. Örgüt basbayağı bölgede hakim hale geliyor. Halkımız bu pis oyunu görecek. Bu pis oyunu tezgahlayanları, aslında örgütü güçlendirmek için yaptığını görecek, görmüyorsa bedelini ödeyecek. bedelini hep birlikte ödeyeceğiz. Barış bu mu? Bölgenin yeni siyasal sınırlarla bölünmeye ihtiyacı yok, suni şekilde çizilmiş sınırların kaldırılmasına ihtiyacı var" görüşünü ifade etti.

İçişleri Bakanlığı, valilikler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda "fişleme" yapıldığını iddia eden Bal, "Valiler halkın içinden birilerini seçiyor ve fişliyor; 'şu gazeteyi okuyor, şunlara yakın, buraya burs veriyor' diye... Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile kod veriyor. Kod denilince Almanya'yı hatırlıyorum. Camiaya 111 kodu demiş. Farkı gönüllü kuruluşlara yakın olanlara farklı kodlar veriliyor, fişleniyor, dosyalanıyor. Niye, toptan adım atmak için, ayrımcılık ve birilerinin önünü kesmek için bunu yapıyorlar. Tuzu kokutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. 28 Şubat sürecinde yapılmayan yapılıyor. En büyük kaygıları HSYK seçimleri. Karşımızda hukuku kontrol altına almaya çalışan zihniyet var.  Tuz kokmamalı, hukuk kontrol altına alınmamalı. Demokratlar; siyasi görüşleri ne olursa olsun dik durmalı. Bu hususta başarılı olamayacaklar" diye konuştu.

Kendisi ve arkadaşlarıyla ilgili bazı iddiaların dolaştığını belirten Bal, Türk siyasetinde yeni bir hikayeye, rönesans ve reforma ihtiyaç olduğunu,  liderlerin partisi değil partilerin liderleri olması gerektiğini söyledi. Bal, "Merkez sağı topladığını iddia eden bir parti, sanal olarak merkez sağı kaplıyorsa, kucağını daralttıysa, toplumu bölüyorsa, kutuplaştırıyorsa, partisinde dar bir kesim belirleyici oluyorsa bu boşluk doldurulur. Tabiat boşluk kabul etmez" dedi. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu İdris Bal Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title